teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Verkstadsindustrin anställer många olika typer av civilingenjörer

Inom verkstadsindustrin, som finns många karriärmöjligheter för dig med en civilingenjörsexamen. Du kan arbeta inom FoU, produktion, affärsutveckling, konstruktionsutveckling och, inte minst, kombinera teknik med affärsutveckling.

Verkstadsindustrin är inte längre smutsig eller bullrig. Den är i själva verket högteknologisk och befinner sig ofta i framkant vad gäller automatisering, IT, processtyrning och effektiva produktionsmetoder. En kompetens som efterfrågas allt mer i verkstadsindustrin är förmågan att kunna förklara tekniska sammanhang på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt som kollegorna enkelt kan ta till sig.

Den som har förmåga att kombinera affärssinne och en förståelse för företagets ekonomiska förutsättningar med en teknikkompetens och ett brinnande industriellt intresse har goda förutsättningar att få ett riktigt bra jobb i den svenska industrin, som till stor del bygger på export och därför erbjuder många internationella möjligheter, både för den som vill arbeta utomlands och den som vill göra affärer med internationella kunder. Svenska industriföretag efterfrågar bland annat civilingenjörer som vill arbeta med materialutveckling, produktutveckling och att forskning kring framtidens tillverkningsprocesser.