teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ta dig tid att fundera när du ställs inför ett vägval i karriären

Eftersom ingenjörsyrket är brett hamnar du förmodligen förr eller senare i ett vägval då du får välja om du vill bli chef, specialist eller generalist. Även om du har valt väg så lönar det sig att inte låsa sig alltför mycket vid det spår du fokuserar på. Om du får ett erbjudande som till en början kanske inte matchar din profil exakt så kan det vara värt att fundera en extra gång innan du ratar erbjudandet.

Man bör å andra sidan inte tacka ja till ett jobberbjudande enbart för att man känner sig smickrad och glad att ha blivit tillfrågad. Be om en stunds betänketid och fundera på om det aktuella jobberbjudandet överensstämmer med dina personliga karriärmål och drivkrafter. Om du exempelvis trivs som bäst när du får leda andra kan en specialistorienterad roll vara helt fel, även om den är inom ett område som överensstämmer med din formella kompetens.

Oavsett vilken karriärfas du befinner dig i så är det klokt att lägga tid på att underhålla och uppdatera ditt professionella nätverk. Tumregeln säger att du ska lägga som mest tid på nätverkande när du behöver det som minst. Om du har för vana att enbart vända dig till ditt nätverk för att be om tjänster när du verkligen är i behov av ett nytt jobb så kan det ha en avskräckande effekt på personerna i ditt nätverk. Kom ihåg att allt framgångsrikt nätverkande bygger på win-win och långsiktighet.