teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Paravelo: Den flygande cykeln

Det brittiska projektet heter Paravelo och är en cykel försedd med en propeller och flygskärm, vilket gör att du numera kan lyfta från marken när du blir för trött i benen på cykelturen.

Paravelo är en hopfällbar cykel med en släpkärra med en propeller. Propellern drivs av en 249 kubikcentimeters tvåtaktsmotor. När du är trött på trampande fäller man enkelt ut en flygskärm för att sedan lyfta från marken. En 100 meters lång startbana krävs för att lämna marken och den maximala flyghöjden är 1 200 meter med en hastighet på 40km/h.

De brittiska entusiasterna som ligger bakom den flygande cykeln planerar nu att starta en serietillverkning av Paravelo. Uppfinnarna till projektet försöker nu samla in en halv miljon kronor för att kunna starta upp produktionen. När den är klar kommer det gå att köpa sin flygcykel till ett pris av 100 000 kronor.

Med cykeln följer ett tält för att man direkt ska vara redo att campa. I Sverige kommer flygcykeln förmodligen klassas som en trike, som man måste ha licens för att flyga. Licensen fås efter en veckolång kurs som kostar runt 12 000 kronor.