teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ny stolpe visar vägen till valfri destination

Points heter skapelsen och är en gatustolpe med rörliga pilar och digitala skärmar. Stolpen visar riktningen och sträckan till valfri plats. Med en inbyggd dynamisk kontrollpanel kan användare via internet skriva in den destination de vill se riktningen till.

Hjärnan bakom idén är företaget Breakfast NY, som nu har börjat sälja och hyra ut Points. Tanken är att den permanent ska kunna installeras i städer, där den på morgonen pekar ut vägen till frukostrestauranger och på kvällen nattklubbar och biografer. Den skulle även kunna användas vid större kommunikationsplatser och visa när och var bussar och tåg går.

Gatustolpen kommer även att vara funktionell på mässor och andra tillfälliga evenemang. Användningsområdena är oändliga och det är enbart fantasin som sätter gränserna, menar tillverkaren. Skärmarna utgörs av 16 000 lysdioder som formar text och grafik. Skylten styrs via internet, vilket gör att man som användare, via en hemsida eller mobilapplikation, kan bestämma vad som ska pekas ut.