teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Medellönen för en ingenjör 2012: drygt 35 000 kronor

Fackförbundet Sveriges Ingenjörers lönestatistik visar att medellönen för en civilingenjör 2012 låg på 34795 kronor per månad. Medianlönen låg på 32 000 kronor. De regionala löneskillnaderna är relativt stora i ingenjörsyrket, enligt hemsidan lonestatistik.se ligger medellönen för en ingenjör i Halland på 40 000 kr, i Östergötland 42 000 kr och i Skåne 33 000 kr.

Tre tips inför löneförhandlingen:

-          Koppla alla argument till det resultat du åstadkommer. Alla de argument du använder för att höja din lön ska vara förankrade i hur de kan bidra till att nå företagets lång- och kortsiktiga mål, var noga med att koppla ihop din prestation med företagets mål och visa hur du bidrar till dem.

 

-          Förhandla med nya valutor. Om du känner på dig att ditt löneförhandlingsutrymme är förbrukat kan du istället övergå till att förhanda till dig attraktiva löneförmåner. Tillgång till en mentor, ny teknisk utrustning som kan underlätta ditt arbete eller träning på betald arbetstid är exempel på nya valutor att förhandla med.

-          Presentera ditt löneförslag på en gång. Sitt inte och håll på dina önskemål, dela med dig av dem till chefen på en gång. Var specifik genom att berätta vilken löneförhöjningsnivå du skulle vilja ha och andra önskemål du har. Om du inte är specifik kan du inte förvänta dig att chefen ska förstå dig, chefer är inga tankeläsare.