teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kvinnliga ingenjörer efterfrågas allt mer när tekniken blir ”mänskligare”

I en undersökning gjord av Novus, på beställning av Conmore Ingenjörsbyrå, anger kvinnor stimulerande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter som avgörande faktorer när de väljer arbetsgivare. Undersökningen visar att teknik kombinerat med ett mjukare och mänskligare fokus kan öka yrkets attraktionskraft för kvinnor.

Undersökningen gjordes av Novus på beställning av Conmore genom intervjuer med tjänstemän inom den privata sektorn. Följande frågor ingick: Vad av följande gör ett företag till en attraktiv arbetsgivare? Vad är viktigast för din trivsel på arbetsplatsen? Vad är viktigast för att du ska känna dig som en del av företaget du jobbar på? Kvinnor tycker i högre utsträckning än män att arbetsgivare blir attraktiva utifrån mjuka, personliga och mänskliga värden.

Exempel på sådana faktorer är jämställdhet och mångfald samt balans mellan yrkes- och privatliv. Män rankar attraktiva arbetsgivare mer utifrån välkänt varumärke och lönsamhet. Branschen handlar idag mycket om interaktivitet och teamwork, inte enbart om att vara teoretiskt kunnig inom ett område. Du ska dessutom vara en skicklig problemlösare - social kompetens är avgörande i samverkan med andra kollegor.

Vad av följande gör ett företag till en attraktiv arbetsgivare för kvinnor?

Topplista över de viktigaste faktorerna

  • Stimulerande arbetsuppgifter – 81 procent
  • Bra lön – 78 procent
  • Goda utvecklingsmöjligheter – 76 procent

Topplista över de minst viktiga faktorerna

  • Arbetar aktivt med miljöfrågor – 17 procent
  • Välkänt varumärke – 12 procent
  • Annat – 2 procent