teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Karriärcoaching kan ge ingenjörskarriären en nystart

När man kommit en bit i karriären är det snarare regel än undantag att stanna upp och reflektera över sin karriärutveckling och fundera kring vad man vill och vart man är på väg. Se till att stanna upp ibland och analysera dig själv och dina behov. Känns ditt nuvarande jobb lika intressant och givande som det en gång varit? Kanske har dina behov förändrats i takt med att du har vuxit in i din yrkesroll.

Det lönar sig att med jämna mellanrum reflektera över hur du vill att ditt liv och din karriär ska se ut. Siktar du på en vertikal eller en horisontell karriär, var ser du dig själv om fem år, vilka förutsättningar är viktiga för att du ska trivas och känna att du utvecklas på jobbet?

Sätt dig på en ostörd plats och tillåt dig att samla tankarna. Ta en ordentlig funderare på vad du vill ha ut av din karriär, vad som är viktigt för dig på jobbet och i vilka situationer du trivts som bäst under din tidigare karriär.
När du väl formulerat ditt karriärmål är det dags att också formulera det till din chef. Tänk på att det är ditt ansvar att kommunicera vad du vill och vilka drivkrafter du har till din chef. Chefen är inte tankeläsare, var därför tydlig med vad du vill och vilka målsättningar du har. Även om chefen inte har möjlighet att tillgodose dina önskemål för tillfället så är det ändå bra om han eller hon känner till dem.