teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ingenjörer är stressade

Många yrkesgrupper lider av stress, bland dem ingenjörer. Sajten Ingenjören.se presenterade nyligen en undersökning som gjorts av Stressforskningsinstitutet, som tyder på en mängd faktorer som drabbar de på arbetsplatser som har kommit att lida av stressymptom.

Varje person som lider av stressymptom måste lära sig att känna igen dem när de uppstår, menar forskare, även om det inte är så enkelt. Arbetsplatser som präglas av hög stress kännetecknas främst av ökad personalomsättning, generellt missnöje och ökade konflikter, bland annat.

En hög stressfaktor kan också vara att de anställda tycker att de får för otydliga arbetsuppgifter. När anställda inte vet vad som väntas och inte vet hur de ska gå tillväga för att genomföra sitt jobb på ett snyggt, enkelt sätt, blir de stressade och vet inte hur de ska hantera situationen konstruktivt.

Många ingenjörer jobbar också på arbetsplatser som präglas av omorganiseringar. På Ingenjören.se kallas detta för "ständiga förändringar". Kanske är det bristen på stabilitet i vardagen, primärt arbetsplatsen, som ansvariga på arbetsplatserna borde se till och värna om i högre utsträckning?