teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ingenjörens favoriter

Nyligen gjordes en undersökning om vad ingenjörer tycker är viktigast på jobbet, och vad de prioriterar minst. Samma undersökning gjordes också bland studenter som pluggar till ingenjörer. Undersökningen tydde på att både studenter och yrkesverksamma var angelägna om samma saker.

Något förvånande var det minst viktiga att jobba på en organisation som är stora på sin marknad, att överlag jobba på en känd organisation med starkt varumärke, tydliga karriärvägar och möjlighet att jobba hemifrån.

Något som däremot är viktigt för dagens ingenjörer är att vara blend trevliga kollegor på dagarna, att ha ett jobb och arbetsuppgifter som får en att utvecklas, en bra relation till chef och medarbetare och att få utvecklas som person med hjälp av de som bestämmer.

Det som skiljde studenter och arbetsgivare mest åt var att studenterna gärna skulle vilja kunna jobba internationellt. De var också mer benägna om att någon gång kunna bli chefer på sin arbetsplats. Dessa saker var inte av nämnvärd relevans för de redan yrkesverksamma.