teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Gruvindustrin söker ingenjörskompetens med ljus och lykta

Flera svenska gruvbolag befinner sig mitt i en mycket expansiv period med en blomstrande verksamhet. Gruvindustrin präglas numera av en högteknologisk miljö som kräver civilingenjörskompetens. Civilingenjörer hör också till de branschens mest eftertraktade kompetenser.

En betydelsefull uppgift för civilingenjörer är att optimera gruvdriften. Genom att arbeta med den löpande driften och finjustera den kan den avancerade logistikapparaten som krävs för att hålla igång produktionen och exportera många miljoner ton råvara effektiviseras ytterligare. Gruvindustrin kan erbjuda karriärmöjligheter som sträcker sig bortom den dagliga gruvdriften.  Ytterligare en utmaning för civilingenjörer i gruvsektorn är att öka förädlingsgraden av råvaran och att forska kring geoteknik.

Liksom många andra branscher satsar gruvindustrin på att öka återvinningsgraden. Det innebär i sin tur att ingenjörer med kompetens kring miljöarbete och energieffektivisering är attraktiva. Andra inriktningar som behövs i branschen är ingenjörer med inriktning mot kemi, geoteknik, väg och vatten samt mineralteknik.