teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Gör Linkedinmedlemskapet till din kompis i karriären

Att ha sin profil registrerad på Linkedin är en självklarhet för de allra flesta, åtminstone i tekniskt fokuserade branscher. Genom att lägga din tid på rätt saker och lägga ner lite engagemang i din profil kan du dramatiskt öka nyttan och värdet i ditt medlemskap.

Om du vill ta ditt Linkedinanvändande till nästa nivå är det klokt att gå med i grupper som är kopplade till de branscher eller de intresseområden som du är engagerad i. Det kan röra sig om alltifrån IT-säkerhet till logistikfrågor. En presumtiv arbetsgivare som ser att du engagerar dig i grupper får ofta en känsla av at du är en ambitiös person som intresserar dig för branschens utveckling. Tio minuter per dag. Det räcker för att du ska hinna hålla koll på och hålla dig uppdaterad med ditt nätverk på olika sociala media kanaler.

Ett sätt att höja värdet på ditt Linkedinmedlemskap är att samla rekommendationer från kollegor, gamla studiekamrater, mentorer och andra som kommit i kontakt med dig i din professionella roll.

Lägg tid på att sätta ihop en professionell summering, som med ett par välformulerade meningar sammanfattar din kompetens, din bakgrund och dina meriter. Summeringen ska vara enkel att ta till sig och snabbt ge en bild av dig och din profil. Ett knep är att lägga till nyckelord i profilen, ord som rekryterare ofta söker på. Du kan få lite hjälp genom att spana in jobbannonser i din bransch. De nyckelord som används flitigt där kan du vinna på att lägga in i din profil. Fundera lite extra innan du formulerar en intresseväckande och säljande rubrik på din profil.