teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Civilingenjör i kommuner och landsting- ett viktigt uppdrag med mycket ansvar

Om du siktar på en chefskarriär eller vill ha ett jobb som gör skillnad för många människor kan ett civilingenjörsarbete i offentlig sektor vara ett intressant alternativ. Den som söker ett tryggt jobb och gärna vill ta del av karriärmöjligheterna som dykt upp i samband med offentlig sektors pågående generationsskifte har goda skäl att söka sig till kommuner och landsting.

Behovet av civilingenjörer är som störst på stadsbyggnadssidan och. Även på infrastrukturområdet och på de tekniska förvaltningarna finns ett stort civilingenjörsbehov. När man arbetar inom kommun och landsting hamnar ofta frågor som berör många människor och gör skillnad i samhället på ditt bord, exempelvis stadsplaneringsfrågor eller frågor som berör VA-nätet i en kommun.

Att ha arbetat en period på exempelvis en kommun är dessutom ofta en merit eftersom de erfarenheter och den kompetens du samlat på dig värdesätts på många företag. Kanske är förutsättningarna just nu bättre än någonsin för civilingenjörer som blickar åt det kommunala hållet. Många chefsstolar kommer att stå tomma de kommande åren, vilket förstås öppnar upp intressanta möjligheter för den som har ledarskapsambitioner.