teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Bli en professionell nätverkare

Nyckeln till framgångsrikt professionellt nätverkande är att våga tro att man har något att erbjuda andra, ha en professionell inställning och att ta sig tid till nätverkande även när tiden är knapp.

Ingenjörer är ofta jätteduktiga på att underhålla sitt privata nätverk, men behöver bli bättre på att bygga och underhålla även sitt professionella nätverk.  Egentligen så behöver man inte skilja så mycket sina privata och professionella nätverk. Våga blanda affärer och privatliv, men behåll din professionella inställning.

 

Tips på hur du slipar dina professionella nätverksfärdigheter:

 

-          Betrakta nätverkandet som en långsiktig investering som du har nytta av resten av livet. Tänk långsiktigt och ta alla möjligheter att äta lunch med nya kontakter. Det är viktigt att ses för att veta hur man kan hjälpa varandra fram.

-          Lunchmötet är det professionella nätverkandets främsta arena. Skippa lunchlådan och boka upp luncher med intressanta människor. För män är det mer naturligt att knyta nätverkskontakter på lunchen, så tveka inte att ta efter dem.

-          Var personlig men inte privat. Prata gärna om dina intressen och din familj, men spara informationen om dina sjukdomar, livskriser och liknande tills ni känner varandra bättre.

-          Om du går på en föreläsning så gå inte direkt hem till familjen eller tillbaks till jobbet. Ta istället tillfället i akt att mingla och etablera nya kontakter.  Betrakta den tid du lägger på att mingla som en investering för såväl dig själv som din arbetsgivare.

-          Ha en öppen inställning när du träffar nya människor. Tänk på vad du kan tillföra personen i form av nya kontakter, tips och liknande istället för att bara tänka vad du kan få ut av personen i fråga.