teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Bemanningsföretag- en bra ingång för nyexade ingenjörer

Att jobba extra på bemanningsföretag vid sidan av ingenjörsstudierna ger dig erfarenheter från många olika branscher. När du provar på olika arbetsplatser får du dessutom en chans att träna dina sociala färdigheter. Ett extraknäck på bemanningsföretag kan också bli början på en spännande karriär.

Said El Shobaki, som pluggar till civilingenjör med inriktning mot mediateknik på KTH, började jobba extra på bemanningsföretag ett halvår efter studiestarten. Han menar att man kan göra karriär på ett bemanningsföretag. Den som visar framfötterna och är tydlig med sina ambitioner får ofta större möjlighet att styra sina uppdrag. En annan fördel med bemanningsföretag är, enligt Said, att man kan vara flexibel och inte behöver binda upp sig på ett och samma uppdrag någon längre period om man söker omväxling. När du får möjlighet att testa många olika typer av uppdrag ute hos olika sorters kunder får du en chans att lära känna dig själv och kartlägga dina egna karriärpreferenser.

 

Tränar sin problemlösningsförmåga

-   Om man är ute på ett företag som man verkligen trivs på så finns det också möjlighet att stanna kvar på ett längre uppdrag. Som uthyrd på bemanningsföretag lär man sig att snabbt sätta sig in i nya situationer och får träna sin problemlösningsförmåga, säger Said El Shobaki.

 

 

Så blir extrajobbet på bemanningsföretag en karriärboost:

 

-          Var flexibel vad gäller arbetstider. Ställ upp så ofta du kan, även om du rings in på kort varsel. Det uppskattas och ger dig gott rykte, vilket kan leda till fler och roligare uppdrag.

 

-          Vårda kontakten med bemanningsföretaget. När du börjar som uthyrd konsult får du ofta en kontaktperson. Vårda den kontakten och kommunicera tydligt önskemål om var du vill jobba, det kan löna sig.

 

-          Var beredd att ta ”ingångsuppdrag”. När du väl kommit in på ett bemanningsföretag så öppnar sig ofta många dörrar. Var beredd att ta även kortare uppdrag i branscher som inte står högst på din önskelista. När du väl visat vad du går för så är det ofta betydligt enklare att byta upp dig.