teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Arbetslösa män i göteborgsområdet överrepresenterade

Göteborgsposten har nyligen rapporterat om arbetslösheten i Västra Götaland, där unga män tycks vara överrepresenterade. Även om Västra Götaland inte genomgått några tydliga försämringar på arbetsmarknaden under senaste året, så har Trollhättan fortsatt högst arbetslöshet i landet.

I Västra Götaland var motsvarande 8,3 procent av arbetskraften i slutet av mars arbetslösa. Höstens varsel och oro märks tydligast bland män, speciellt unga män. Anledningen till att unga män är arbetslösa i större utsträckning än kvinnor antar man beror på att industrin är stor i Västra Götaland, där flest män jobbar.

Industrin har drabbats allra hårdast av varsel och uppsägningar. Allra mest har unga män i åldern 16 till 39 år drabbats, meddelar arbetsförmedlingen i Göteborg och Halland. I mars var 16,8 procent av antalet i åldern 18-24 år i Västra Götaland arbetslösa. Man kan därför tolka siffrorna som att oron börjar minska, sakta.

Västra Götaland har 8,3 procents total arbetslöshet i länet. Därmed hamnar de under landets genomsnittliga totala arbetslöshet som ligger på 8,7 procent. Men de olika orterna i länet skiljer sig enormt åt. Med 16 procent har Trollhättan den högsta arbetslösheten i hela Sverige. Samtidigt har dock arbetslösheten i Trollhättan på ett år minskat med två procent. Göteborg har en arbetslöshet som ligger på 9,4 procent.