teknikjobb.se

VTS- och Lotsoperatörer

Företag Sjöfartsverket
Ort
Utgår

2021-05-12

Ansök nu

VTS- och Lotsoperatörer

Att arbeta som VTS- och Lotsoperatör på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket erbjuder säkra och moderna sjövägar med service dygnet runt. Vi har en spännande verksamhet med många intressanta och utvecklande tjänster. Är du intresserad av att göra nytta och göra skillnad, både vad gäller miljö och säkerhet, då är arbetet som VTS- och Lotsoperatör något för dig.

Som VTS- och Lotsoperatör kommer du att arbeta med att ta emot lotsbeställningar och fördela lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst- och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter. I VTS-funktionen arbetar du med modern teknik för att övervaka och ge information till fartyg om trafikbilden, eventuella fel i farledsutmärkningen samt övriga hinder i farleden. Du är därmed en viktig kugge i arbetet för att minimera risken för sjö- och miljöolyckor och tillbud inom området. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid.

Vem är du?
Vi söker dig som har sjökaptensexamen, aktuell erfarenhet som vaktgående styrman samt giltig radiobehörighet, lägst ROC-certifikat. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Har du tidigare erfarenhet som VTS-operatör och/eller Lotsoperatör är det meriterande. I tjänsten förekommer en del resor varför B-körkort för manuellt växlat fordon är ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet innebär många externa och interna kontakter varför öppenhet, service, kommunikations- och samarbetsförmåga är egenskaper som är mycket viktiga. Du måste även ha god planerings- och simultanförmåga samt vara noggrann.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Den här rekryteringen gäller två tillsvidareanställningar som beräknas tillsättas snarast. Sjöfartsverket tillämpar sex månaders provanställning. Intervjuer kommer att hållas via Skype 26, 27 och 28 april.

Upplysningar:
Chef Trafikcentral Magnus Birch, 010-478 5152 eller Magnus.birch@sjofartsverket.se

Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Diarienummer: 21-01670

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

VTS- och Lotsoperatörer

Sjöfartsverket