teknikjobb.se

Brandingenjör - Vill du vara med på Locums resa mot säkrare vårdfastigheter?

Företag Fasticon AB
Ort
Utgår

2021-08-23

Ansök nu

Brandingenjör - Vill du vara med på Locums resa mot säkrare vårdfastigheter?

Locum AB siktar på att bli Sveriges ledande fastighetsbolag för vårdmiljöer och har ett fastighetsbestånd på ca 2 miljoner kvm lokaler. Vårt uppdrag är att inom Region Stockholm förvalta och utveckla vårdens fastigheter och lokaler för att skapa största möjliga värde för vården.

På uppdrag av Region Stockholm genomför Locum just nu en av de största satsningarna någonsin på hälso- och sjukvården i länet. Under en tioårsperiod bygger Locum ut och om flera av länets sjukhus för att möta framtidens vårdbehov.

Med lyhördhet gentemot sina uppdragsgivare, tydlighet, ansvarstagande och handlingskraft agerar Locum för att uppnå sina mål. Genom att säkerställa trygga fastigheter möjliggör Locum en säker sjukvård till nytta och glädje för nuvarande och framtida generationer stockholmare. Läs mer om Locum på www.locum.se.

Locum förvaltar, bygger och utvecklar ca två miljoner kvadratmeter vårdfastigheter åt deras ägare Region Stockholm. Här spelar varje medarbetare en mycket viktig funktion i en större samhällsnyttig funktion och helhet. Nu söker Locum en strategisk brandingenjör som vill vara med och utveckla säkerheten för deras vårdfastigheter. Vill du vara med på resan?!

Om tjänsten
I rollen som brandingenjör ingår att arbeta fram långsiktiga strategier vad gäller brandsäkerheten för Locums vårdfastigheter inom region Stockholm. Du tillhör säkerhetsenheten som består av nio medarbetare som tillsammans besitter en mycket bred erfarenhet av strategiskt och operativt säkerhetsarbete. Du kommer att få vara delaktig i omfångsrika och samhällsviktiga projekt. Här får du möjlighet att förverkliga många spännande planer i en bred roll vad gäller innovation, utveckling och strategier.

I rollen som brandingenjör ingår du i en särskild brandgrupp vid säkerhetsenheten som utgör ett stöd åt förvaltning och projekt avseende deras arbete med brandskydd. Viktigt är att utgöra ett stöd och vara trygg i sin kunskap så att specialisten på ett tydligt sätt kan både förklara och vägleda kollegor med ett stort ansvar för brandskydd på sjukhusen. Rollen utgör också ett strategiskt arbete med utveckling av sakområdet.

Arbetsuppgifter

 • Uppföljning av driftentreprenörers systematiska brandskyddsarbete.
 • Vägleda förvaltningen i vilka åtgärder de bör budgetera för att förbättra brandskyddet på sjukhusen.
 • Utbilda i brandskyddsfrågor.
 • Följa upp brandskydd i projekt och under byggtid och förvaltning.
 • Granska handlingar/lösningar avseende brandskydd och rekommendera vilka lösningar som är hållbara över tid.
 • Dialog med räddningstjänsten, både vid tillsyn och proaktivt.
 • Omvärldsbevaka utvecklingen inom fackområdet och föra in de lösningar/den kompetens som bedöms beröra Locums verksamhet.
 • Kostnadsuppskattningar av brandskyddsåtgärder och konsulttjänster inom brandskydd.
 • Utföra mindre analyser och utredningar.
 • Utgöra stöd åt teknikförvaltare vid myndighetsbesiktningar.
 • Framtagande och uppdatering av styrdokument.
 • Utgöra expert vid upphandling av konsulttjänster inom brandskydd.


Ansvar gällande riskhantering

 • Metodleda risk- och sårbarhetsanalyser på uppdrag av andra enheter inom Locum samt skriva rapporter/analysera resultat.
 • Utveckla och anpassa metoder för risk- och sårbarhetsanalyser för ändamålet.

Kvalifikationer

 • Utbildning som brandingenjör
 • Projektering av komplexa byggnader som t.ex. industrier, alternativt arbetat som brandingenjör inom kommunala räddningstjänsten med granskning av sjukhus under några år.
 • God kunskap om gällande lagar och regelverk tillämpning inom fackområdet.


Vem är du?
Vi söker dig som har hög personlig integritet, är självgående och har mycket god kommunikativ förmåga. Med ett strategiskt tankesätt har du en stor medveten kring hur du ska angripa olika problemställningar, samt planera framåt på ett effektivt sätt.

Du är relationsskapande och har god samarbetsförmåga samtidigt som du är strukturerad, flexibel och kvalitetsmedveten. Tack vare dina specialistkunskaper har du sedan tidigare god vana av att hantera komplexa problem med ett lösningsorienterat och pedagogiskt angreppssätt.

Då tjänsten innebär en stor bredd av kontaktytor måste du ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vad Locum erbjuder dig
Genom engagemang, innovation och samverkan erbjuder Locum sjukvården och invånarna i länet attraktiva och hållbara vårdmiljöer. Organisationen säkerställer trygga fastigheter och möjliggör en säker sjukvård till nytta och glädje för nuvarande och framtida generationer stockholmare.

Locum delar Region Stockholms styrande värderingar som är öppenhetkompetenspålitlighet och samverkan. Kulturen präglas av gemensamma ledord och värderingar och hos du omges av omges av kompetenta kollegor samtidigt som du erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling och goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid. Locums sätt att arbeta och kommunicera med varandra såväl som externa aktörer präglas av prestigelöshet, mod och nyfikenhet. Om du delar Locums värderingar och känner dig hemma i en miljö där lyhördhet, ansvarstagande, tydlighet och handlingskraft präglar kulturen kommer du att trivas här.

För Locum är det en självklarhet att eftersträva jämställdhet och jämlikhet på arbetsplatsen och de ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Välkommen med din ansökan!
Om du tycker att tjänsten som brandingenjör passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

Befattningen är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning inklusive registerkontroll hos Säpo genomförs i slutskedet av rekryteringsprocessen. Här kan du läsa mer om vad detta innebär: www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet/registerkontroll-och-sakerhetsklass.html#Vembeslutarvilkensakerhetsklassenpersonskaplacerasi

I denna rekrytering samarbetar Locum med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post. 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jeanette Kanka på Jeanette.kanka@fasticon.se eller 072-389 99 75. Under perioden juli har vi semester och därmed sker inget urvalsarbete. I augusti sker löpande urval och sista ansökningsdag är den 23 augusti.

Om Fasticon
Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se.

 

Om denna position

Arbetsgivare

Locum AB

 

Östgötagatan 12 plan 8

 

104 62 STOCKHOLM

Hemsida

www.locum.se

 

 Facebook

 

LinkedIn

Titel

Brandingenjör

Sektor

Offentlig

Tjänst

Heltid

Anställningsform

Tillsvidare

Antal tjänster

1

 

Dela detta jobb

Brandingenjör - Vill du vara med på Locums resa mot säkrare vårdfastigheter?

Fasticon AB