teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

Vi söker dig som vill bidra till att driva och utveckla LKAB arbete inom Elsäkerhet med möjlighet att bredda din kompetens inom LKAB:s el-tekniska standarder samt konstruktion.
Vi söker dig som vill arbeta som Tekniker inom elkraft i vår verksamhet i Malmfälten (placeringsort Kiruna och Malmberget).
Vår sektion Automation & Kraft (TPE) har till uppdrag att leda och utveckla strategiskt teknik- och processutveckling inom automation och kraft för LKAB. Utveckling utförs på uppdrag i nära samverkan med interna intressenter.

Om tjänsten

För oss inom TPE är det viktigt att ha ett välkomnande, nyfiket, accepterande och öppet klimat. Därför söker vi just dig som motiveras och utvecklas i sådan atmosfär.
Som Tekniker kommer du att arbeta med att förbättra befintliga anläggningar med avseende på elsäkerhet och LKAB:s tekniska standarder inom elkraft. Arbetsområdet omfattar taktiskt och strategiskt arbete inom LKAB:s elanläggningar.
Som Tekniker kommer du ha nära dialog med interna intressenter. Uppdragen innebär att utveckla, förvalta samt vara ett stöd inom elsäkerhet och tekniska standarder. Arbetet kan ske i mindre självstyrande team alternativt team bestående av kollegor från övrig verksamhet.

Vi tycker att det är viktigt att man inte är ensam om uppdraget, vi tror på att teamarbete stärker både dig och gruppen. Den viktigaste del i uppdraget är att samordna elsäkerhetsarbete med ESA i fokus som ansvarig för genomförande av möten med elsäkerhetsgruppen.

Dina kvalifikationer

Att vara drivande samtidigt lyhörd men också ett gnutta tålamod är viktiga egenskaper eftersom att driva förändringar tar tid och det är viktigt att ha verksamheten med sig. Du behöver kunna uttrycka dig väl i skrift och tal samt behärska och/eller utveckla nödvändiga hjälpmedel i ditt arbete.


Vi ser gärna att du har några års erfarenhet och kompetens inom elsäkerhet samt väl förtrogen med ESA samt gällande regler och förordningar inom elkraft. Du vill utveckla och påverka elkraftsområdet med avseende på elsäkerhet och tekniska standarder baserat på LKAB verksamhetens erfarenheter. Om du dessutom har en utbildning som högskoleingenjör är det ett plus.


Körkort behörighet B samt godkänt slutbetyg från gymnasiet är ett krav för alla våra tjänster.


Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

För oss på LKAB är det viktigt att vi har välmående medarbetare, därför erbjuder vi förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna och Malmberget samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Har vi väckt ditt intresse för att arbeta hos LKAB? Vi hoppas det!
Varmt välkommen med din ansökan senast 16:e augusti 2020.
Frågor om tjänsten?
För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Per Tomas Uusitalo, tel: 0980-78358, mail: per.tomas.uusitalo@lkab.com.

Fackliga kontakter:
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980–72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Lena Pettersson 0980-78323
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Christer Olofsson, 0970-765 84

Vill du jobba som Tekniker inom Elsäkerhet?

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-08-16

Ansök nu

Dela detta jobb