teknikjobb.se

Logga

Vill du bli chef och bygga upp regionens bästa fastighetsenhet?

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-24

Ansök nu

Vill du bli chef och bygga upp regionens bästa fastighetsenhet?

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Beskrivning
2019 blir det år som Finspångs kommun tar steget att bygga upp en fastighetsenhet för kommunens viktiga fastigheter.

Skolor, förskolor och gymnasier som ger möjligheter till bra pedagogik och lärande, verksamhetslokaler som är arbetseffektiva, boenden som tar väl hand om den äldre befolkningen i kommunen, fritidsfastigheter som bidrar till hälsa- d.v.s. de fastigheter som gör skillnad– på riktigt!

Fastighetsenheten är placerad på sektor samhällsbyggnad som bland annat även inrymmer planerings- och exploateringsfrågor, räddningstjänst, miljö- och bygglov samt serviceverksamheterna transporter, lokalvård samt måltider. Vår framtid vill vi göra hållbar, miljö- och klimatmässigt, socialt samt ekonomiskt.

Att ha effektiva fastigheter som utgår från våra verksamheters behov är vårt överordnande mål som nybildad fastighetsenhet. För att lyckas med detta behöver vi vara kompetenta, lyhörda, ansvarstagande och ha en förmåga att se helheter och skapa förtroendeingivande samarbeten.

Känner du dig lockad av att driva denna utveckling i rollen som chef så är du sannolikt den kollega vi söker.

Arbetsuppgifter
Som fastighetschef ansvarar du för kommunens fastighetsenhet som förvaltar kommunens samlade fastighetsbestånd. Tillsammans med medarbetare och kunder arbetar du för att kommunens verksamheter har ändamålsenliga lokaler som sköts och drivs med bra kvalitet. Du har ett helhetsansvar för ekonomin avseende budget, uppföljning och resultat. Du har personalansvar för medarbetarna på fastighetsenheten. Tillsammans med dina medarbetare ansvarar du för att bygga upp en enhet som är vass på allt från förstudier till byggnation, förvaltning samt avveckling – men framför allt så är målet att ni samtidigt uppfattas som ett fastighetsstöd som bidrar till verksamheternas resultat.

Kvalifikationer
För att lyckas med uppdraget har du en teknisk högskoleutbildning med inriktning mot fastigheter/bygg eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har ett ekonomiskt sinne med goda kunskaper i fastighetsekonomi och erfarenhet av budgetarbete. Du är en engagerad, tydlig och flexibel ledare som trivs både med att jobba i grupp och att driva egna projekt. Du är ansvarsfull, social och serviceinriktad och har förmåga att bygga goda relationer. Det är inte ett krav men meriterade om du har tidigare erfarenhet av ledande befattning samt om du har verkat i en politiskt styrd organisation.

Erfarenhet krävs. Se ovanstående kvalifikationer.

Villkor 
Enligt kollektivavtal

Intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi tillämpar individuell lönesättning så det är önskvärt att du anger ditt löneanspråk. 

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Vill du bli chef och bygga upp regionens bästa fastighetsenhet?

Finspångs kommun