teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Vikarierande utvecklingsingenjör till Käppalaförbundet

Ort
Utgår

2022-05-31

Ansök nu

Vikarierande utvecklingsingenjör till Käppalaförbundet

Vill du arbeta med ansvar för utveckling och utvärdering av nya processtekniker för att öka kapaciteten i reningsprocessens olika steg och möta nya skarpare reningskrav? Till vår process- och utvecklingsenhet söker vi nu en vikarierande utvecklingsingenjör med rätt inställning och intresse för processindustri och avloppsreningsverk. Du kommer till en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

Käppalaförbundets nya verksamhetstillstånd innebär bland annat skärpa utsläppsvillkor för fosfor, kväve och organiskt material. Detta ställer höga krav på att inom kommande år utveckla en effektivare reningsprocess och förbundet står därför inför omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket. Utvecklingsingenjören är central i detta arbete och kommer att ansvara för att verksamheten väljer rätt tekniker ur ett bredare perspektiv.

Dina arbetsuppgifter

Som vikarierande utvecklingsingenjör driver och medverkar du i utvecklingsprojekt samt genomför försöks- och processutredningar av Käppalaverkets reningsprocesser. Du kommer främst att arbeta med två andra utvecklingsingenjörer som tillsammans ska lösa uppdrag, främst med fokus på utredningar och pilotförsök. Tyngdpunkten i arbetet ligger på att genomföra försök, driva försöksanläggningar och utvärdera resultat. Du följer upp och analyserar processer och skriver utvärderingsrapporter. Projekt- och utvecklingsarbete sker både med interna och externa intressenter och du har en aktiv roll att kommunicera resultat. Rollen kan anpassas efter din kompetens.

Det är viktigt att du har ett praktiskt/tekniskt intresse och vill omsätta teoretisk processutveckling till funktionella lösningar i samarbete med vår övriga personal.  Du ingår i en grupp med fem process- och utvecklingsingenjörer och arbetsplatsen finns i Gåshaga på Lidingö.

Din profil

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör, med inriktning kemi-, bioteknik-, process-, eller miljöteknik, alternativt har annan utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet.

Du har erfarenhet från processindustri, VA-verk eller liknande anläggningar med processinriktat utvecklingsarbete. Du har erfarenhet av utredningar och driver dina utredningar självständigt med stöd av process- och utvecklingsenheten och övrig personal. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du har goda datakunskaper.

Det här är rätt arbete för dig som har god analytisk förmåga, är lösningsorienterad och strukturerad i ditt arbetssätt. För att lyckas behöver du ha en vilja och förmåga att kommunicera, utbyta erfarenheter och samarbeta både internt och externt. Som person har du ett stort intresse för teknik och miljö och av att kunna påverka och göra skillnad.  Du vill arbeta i en organisation som har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och som arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö.

Tjänsten är ett vikariat som börjar den 1 augusti 2022 och slutar den 1 februari 2023.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag.  Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid liksom friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa till process- och utvecklingschef Jonas Grundestam, 08-501 318 17.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du skickar till: rekrytering@kappala.se senast den 31 maj. Intervjuer kommer att ske löpande.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 85 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Dela detta jobb

Logga
Vikarierande utvecklingsingenjör till Käppalaförbundet

Käppalaförbundet