teknikjobb.se

Logga

Vikarierande bygglovhandläggare/inspektör

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-08

Ansök nu

Vikarierande bygglovhandläggare/inspektör

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.

Beskrivning
Bygg- och miljöenheten ingår i sektorn samhällsbyggnad och vi arbetar med allt från bygglov till livsmedelskontroll.

Enheten har idag 17 medarbetare. Byggfunktionen ansvarar för myndighetsutövning enligt plan- och bygglagen och till viss del miljöbalken.

Arbetsuppgifter
Som handläggare kommer du att arbeta med myndighetsutövning enligt plan- och bygglagen och miljöbalken genom att självständigt granska och handlägga inkomna ärenden. I dina arbetsuppgifter ingår hantering av lov, anmälan, förhandsbesked, strandskyddsdispenser samt tillsynsarbete inom lagstiftningarna. Arbetet sker tillsammans med övriga handläggare inom enheten. 

I din yreksroll kommer du i kontakt med såväl interna medarbetare som invånare och företag i Finspångs kommun. Du kommer även att agera som rådgivare med din specialkunskap. 

Arbetet ställer krav på både integritet och serviceanda samt ett förhållningssätt som borgar för rättssäkerhet och likställighet för medborgare och företag.

Vi använder ärendehanteringssystemet Edp Vision.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

- Har en byggnadsingenjörsexamen eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
- Har B-körkort

Tidigare arbete inom en politiskt styrd organisation och kunskaper/erfarenhet inom plan- och bygglagen och miljöbalken är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta i någon typ av ärendehanteringssystem.

Som person är du självständig, struturerad, kvalitetsmedveten och har lätt för att samarbeta och har hög servicekänsla.

Villkor
Enligt kollektivavtal.
Visstidsanställning med eventuell möjlighet till förlängning.

Urval sker löpande. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Vikarierande bygglovhandläggare/inspektör

Finspångs kommun