teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

LKAB is an international and high-tech mining and minerals group that mines and upgrades the unique iron ore of northern Sweden for the global steel market. Sustainability is core to our business and our ambition is to be one of the industry’s most innovative, resource-efficient and responsible companies. The group had sales of more than SEK 26 billion in 2018 and employs about 4,200 people in 12 countries. Other group business include industrial minerals, drilling systems, rail transport, rockwork services and property management.

Om tjänsten

Vi söker en vikarie till kemikaliska laboratoriet.
Som laborant vid Kemlab arbetar du med kemisk analysering av allt från drift- och leveransprover till forskningsuppdrag. Analyserna utförs på en rad olika typer av material och med olika instrument och metoder. Varje metod bygger på fastställda standarder var i en del av laborantens arbete består i att utföra daglig kontroll och kalibrering. Kritiska moment utgörs även av att granska och utvärdera analysresultatet innan det godkänns och rapporteras till kund.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har 3-årig gymnasieutbildning på naturvetenskaplig linje och/eller eftergymnasiala studier med inriktning mot kemi. Erfarenheter från laborativt arbete och kvalitetsfrågor är starkt meriterande.

Som person bör du vara analytisk, noggrann och ordningsam samt alltid sätta kvaliteten i första hand då vi jobbar efter fastställda standarder och rutiner. En god kommunikativ förmåga är också viktigt då en stor del av det dagliga arbetet innebär rapportering och återkoppling till kunder och övrig laboratoriepersonal. Det är även viktigt att du är strukturerad, bra på problemlösning och flexibel i ditt arbetssätt då dagen snabbt kan behöva planeras om vid instrumenthaverier eller akuta kundönskemål.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta tf produktionschef Katarina Marsja 0970-764 78.

Anställningen är ett vikariat till 2020-08-31.

Vikariat Laborant kemikaliska laboratoriet

Företag LKAB
Ort
Utgår

2019-12-15

Ansök nu

Dela detta jobb