teknikjobb.se

Logga

Vi söker utredningsingenjör med fokus på förnyelseplanering

Ort
Utgår

2021-05-17

Ansök nu

Vi söker utredningsingenjör med fokus på förnyelseplanering

Stockholm Vatten och Avfall är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Varje dag, året runt förser vi 1,5 miljoner stockholmare med rent och gott kranvatten, renar avloppsvatten och ser till att avfallet tas om hand. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Utredningsingenjör

Utveckling- och förnyelse av avloppsledningsnätet

Ett väl fungerande avloppssystem är en förutsättning för en hållbar stad. Till vårt team som ansvarar för utveckling- och förnyelse av dagvattensystemet söker vi därför dig som vill vara med och forma Stockholm och Huddinges framtida avloppsledningsnät.

Vi är i ett spännande skede där vi jobbar mycket med utveckling av nya arbetssätt kring avdelningens förnyelse och utvecklingsarbete. Vi har också ett större uppdrag som syftar till att säkerställa att vi når god vattenstatus i våra sjöar och vattendrag med hjälp av dagvattenrenande åtgärder. Som utredningsingenjör kommer du att tillsammans med dina kollegor utreda utvecklings- och förnyelsebehov i dagvattensystemet samt föreslå åtgärder i systemet som senare genomförs av vår projektverksamhet. Du kommer jobba med förbättring och utveckling av våra arbetssätt i ett härligt team med hög kompetens och erfarenhet av VA, dagvatten och recipientfrågor.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Planering, prioritering och uppföljning av ledningsnätsavdelningens investeringar och reinvesteringar tillsammans med kollegor på enheten och avdelningen.

  • Utifrån arbetsmetodik i Svenskt vattens nya publikationer för underhåll och förnyelse (P113 och P116) hjälpa till att ta fram nulägesanalys för att kunna genomföra planeringen på bästa sätt.

  • Identifiera utredningsbehov och möjliga åtgärdsbehov i samråd med dina kollegor på utredningsenheten och bolagets underhållsverksamhet.

  • Formulera tydliga mål och avgränsningar för de utredningar vi väljer att genomföra.

  • Ansvara för och genomföra utredningar, antingen med egen kompetens och egna resurser eller med hjälp av konsulter.

  • Utreda åtgärder identifierade inom arbete för att nå miljökvalitetsnormerna för Stockholm och Huddinge.

  • Utvärdera utredningsresultat och ta fram förslag på åtgärder eller fortsatta utredningar.

  • Delta i den gemensamma utvecklingen av utredningsenhetens verksamhet och arbetsmetoder.

  • Bidra med kompetens och anläggningskunskap till övriga delar av organisationen.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är initiativrik, drivande, samarbetsinriktad och strukturerad. Rollen ställer höga krav på förmågan att kommunicera, samverka med och ibland även leda andra. Du gillar att hitta nya lösningar och gillar att bedriva förbättringsarbete.

Din bakgrund
Vi söker dig som är utbildad civilingenjör eller liknande inom samhällsbyggnad, vatten och miljöfrågor. Vi ser gärna att du har minst 5 års erfarenhet inom VA-branschen. Tidigare erfarenhet av utrednings- eller projekteringsarbete är starkt meriterande. Har du erfarenhet av strategisk VA-planering, ekonomisk planering, geoteknik eller GIS-arbetet är det kompetenser som värdesätts.

Då arbetet ibland är rörligt krävs B-körkort. Du ska även kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Dina frågor
För ytterligare information om tjänsten kontaktar du teamledare Henny Samuelsson via mejl: henny.samuelsson@svoa.se

Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du via Stockholm Vatten & Avfalls kundtjänst på telefon 08-522 120 00.

Din ansökan
Om du tycker att du känner igen dig i beskrivningen och att jobbet ser intressant ut så ser vi fram emot din ansökan.

Varmt välkommen!

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare

Dela detta jobb

Logga
Vi söker utredningsingenjör med fokus på förnyelseplanering

Stockholm vatten och avfall