teknikjobb.se

Logga

Vi söker utredningsingenjör med fokus på dagvatten i exploateringar

Ansök nu

Vi söker utredningsingenjör med fokus på dagvatten i exploateringar

Stockholm Vatten och Avfall är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Varje dag, året runt förser vi 1,5 miljoner stockholmare med rent och gott kranvatten, renar avloppsvatten och ser till att avfallet tas om hand. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Utredningsingenjör

Utveckling- och förnyelse av avloppsledningsnätet

Ett väl fungerande avloppssystem är en förutsättning för en hållbar stad. Till vårt team som ansvarar för utveckling- och förnyelse av dagvattensystemet söker vi därför dig som vill vara med och forma Stockholm och Huddinges framtida avloppsledningsnät.

I ansvaret för förnyelse och utveckling av dagvattensystemet ligger också ett ansvar att stötta de delar av organisationen som framförallt jobbar i exploateringsprojekt. Då Stockholmsregionen är snabbt växande ställer det höga krav på oss att möta upp för de utmaningar det innebär. Hos oss kommer du som utredningsingenjör tillsammans med dina kollegor stötta organisationen som dagvattenexpert samt utreda utvecklings- och förnyelsebehov i dagvattensystemet. Du kommer jobba med förbättring och utveckling av våra arbetssätt i ett härligt team med hög kompetens och lång erfarenhet av VA, dagvatten och recipientfrågor.

Arbetsuppgifter och utmaningar
Du kommer arbeta med dagvattenfrågor på en mängd olika sätt och du kommer få verka för hållbar och ändamålsenlig dagvattenhantering i exploateringsprojekt så väl som i förnyelse och utvecklingsplaneringen.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Fungera som stöd till övriga organisationen avseende dagvattenfrågor i exploateringsprojekt.

  • Säkerställa att dagvattenanläggningen utvecklas ändamålsenligt och enligt gällande strategier i exploateringsprojekt.

  • Identifiera utredningsbehov och möjliga åtgärdsbehov i samråd med dina kollegor på utredningsenheten och bolagets driftverksamhet.

  • Ansvara för och genomföra utredningar, antingen med egen kompetens och egna resurser eller med hjälp av konsulter.

  • Delta i den gemensamma utvecklingen av utredningsenhetens verksamhet och arbetsmetoder.

  • Bidra med kompetens och anläggningskunskap till övriga delar av organisationen.

Personliga egenskaper
Du är strukturerad gillar att hitta nya lösningar och du har förmåga att se helheten. Rollen ställer höga krav på förmågan att kommunicera och samverka med andra. Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara självgående och initiativrik.

Din bakgrund
Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör eller liknande inom samhällsbyggnad, vatten och miljöfrågor. Vi ser gärna att du har 3 års erfarenhet inom VA-branschen. Tidigare erfarenhet av utredningsarbete inom dagvattenhantering är starkt meriterande. Har du kompetens kring stadsbyggnadsprocessens olika skeden, projektering, modellering eller GIS-arbetet är det kompetenser som värdesätts.

Då arbetet ibland är rörligt krävs B-körkort. Du ska även kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska i tal och skrift.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Dina frågor
För ytterligare information om tjänsten kontaktar du teamledare Henny Samuelsson via mejl: henny.samuelsson@svoa.se

Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du via Stockholm Vatten & Avfalls kundtjänst på telefon 08-522 120 00.

Din ansökan
Om du tycker att du känner igen dig i beskrivningen och att jobbet ser intressant ut så ser vi fram emot din ansökan.

Varmt välkommen!

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare

Dela detta jobb

Logga
Vi söker utredningsingenjör med fokus på dagvatten i exploateringar

Stockholm vatten och avfall