teknikjobb.se

Älvstaden är ett av Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Genom att stärka kärnan, möta vattnet och hela staden skapar vi en inkluderande, grön och dynamisk innerstad som är öppen för världen. Älvstaden växer fram längs båda sidor om älven i Backaplan, Centralenområdet, Frihamnen, Gullbergsvass, Lindholmen, Ringön och Södra Älvstranden. Nu söker vi dig som från maj 2019 till februari 2020 vill vikariera som processledare för ett av våra platsbyggnadsprojekt.

Frihamnen är kanske Älvstadens mest spännande område där 30 000 människor ska bo och jobba i framtiden. Här arbetar vi utifrån metoden platsbyggnad, som sedan 2013 är en del av planeringen och genomförandet av stadsutvecklingsprojektet Älvstaden. Metoden går ut på att löpande konkretisera, exemplifiera och pröva planeringen genom en performativ process där invånarna är delaktiga. Syftet är att hitta nya perspektiv och idéer för utvecklingen av de stadsrum som ska förnyas. Den omtalade Allmänna bastun och badet är exempel på platsbyggnads arbete som vi arbetar med.

Du får en aktiv roll på plats i Frihamnen

Ditt uppdrag som vikarierande processledare blir att förvalta och utveckla ett pågående platsbyggnadsprojekt, som ingår i en aktiv strategi för fastighetsutveckling och detaljplaneringen av i första hand Frihamnen och i andra hand Älvstaden. I rollen ingår bland annat att:

  • Delta i byggandet och programsättningen av samverkans- och EU-projektet Begins uteklassrum på Kvillepiren i Jubileumsparken.

  • Vara biträdande projektledare för delprojektet Lek och Lärparken, en del av Göteborgs 400- års jubileum 2021.

  • Förvalta prototyperna enligt upprättad aktivitetslista, i vilket ingår exempelvis beställning av okulär besiktning, beställning av dyk, kontroll av anläggningen, och koordinera löpande drift.

  • Fungera som kontaktperson för badanläggningen i Frihamnen.

  • Delta i IOP-driftsmöten varannan vecka och löpande uppföljning av veckorapporter (kvalitetssäkring, genomgång av avvikelser, program, förvaltningsfrågor)

  • Aktivt dokumentera arbetet.

Som processledare leds du av och rapporterar till en platsutvecklingschef vid Älvstranden och tillhör avdelningen för fastighetsutveckling. Du ingår dessutom i projektorganisationen för Jubileumsparken.

Det här söker vi hos dig

Vi letar efter dig som har flera års erfarenhet av att projektleda. Att arbeta med stads- och samhällsutveckling – gärna i tidiga utvecklingsskeden och i olika slags projekt är meriterande. Du har utbildning inom arkitektur, samhällsutveckling/samhällsbyggnad eller konstnärlig producentutbildning. Vi söker särskilt efter dig som har erfarenhet av att arbeta i interaktion med allmänheten, t.ex. genom medborgardialog, och har jobbat med projekt för att synliggöra platsers kvaliteter och samband. En extra merit är om du också har planerat, lett och drivit projekt inom byggnation, även i mindre skala.

För att fungera som processledare hos oss behöver du självklart ha vana av och trivas med att jobba i team. Du är dessutom självständig, öppen, driftig, flexibel, lyhörd och målinriktad. Och tror precis som vi på att Göteborg ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter, och att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Vi erbjuder ett spännande och dynamiskt vikariat

Du får möjlighet att delta i stadsutvecklingen inom Göteborgs Stad och arbeta i en expansiv organisation där interaktion med allmänheten ger perspektiv.

Anställningen är tidsbegränsad och planeras pågå fram till siste februari 2020. Den första tiden, v. 19 – 24 går du parallellt med fasta medarbetare (tiden kan diskuteras) och därefter arbetar du 80 – 100%.

Din arbetsplats delar du mellan våra kontor på Frihamnen 4 och Lindholmsallén 10. Båda med härlig utsikt mot Älvstaden. Besök oss gärna och känn in den goda stämningen.

Sök redan idag!

Vi ser fram emot din ansökan senast den 31 mars. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se.

Intervjuer sker löpande.

Vi söker processledare till ett platsbyggnadsprojekt i Frihamnen

Företag Älvstranden
Ort
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Dela detta jobb