teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

Vill du vara med och driva utvecklingen av framtidens förädlingsprocesser och produktkoncept? Har du också ledaregenskaper och universitetsutbildning inom naturvetenskap eller teknik? Toppen- nu har du möjligheten att få arbeta som Gruppchef i en verksamhet som har målsättningen att skapa en miljövänlig, fossilfri produktion av högförädlade produkter!


LKAB tillverkar världens mest klimateffektiva järnmalmspellets vid gruvorna och förädlingsverken i Malmberget, Svappavaara och Kiruna men vi vill bli ännu bättre. Vår målsättning är att utveckla en CO2-fri produktion av högförädlade produkter med maximalt utnyttjande av dagens restprodukter och minimala övriga emissioner till luft och vatten. Vi arbetar med egen forskning och utveckling och i nära samarbete med ett flertal partners, ett exempel är HYBRIT där LKAB tillsammans med Vattenfall och SSAB just nu utför pilotförsök med fossilfri pellets- och stålproduktion. Låter det intressant? Då ska du fortsätta läsa!

Om tjänsten

Nu söker vi två innovativa, trygga och initiativrika gruppchefer till vår sektion för process- och produktutveckling i Luleå. Sektionens kompetensområde sträcker sig över hela vår processkedja och in i våra kunders reduktionsprocesser. Vi arbetar i det absoluta centrumet för gruv- och stålindustrins omställning till fossilfria processer.
Som gruppchef kommer du att leda en grupp erfarna forskningsingenjörer som verkar i fronten för process och produktutvecklingen i vår bransch. Våra projekt innefattar alltifrån korta uppdrag för vår egen verksamhet till fleråriga samarbetsprojekt med en eller flera externa partners. Som gruppchef är din roll att coacha gruppens medarbetare till fortsatt utveckling, samt bidra med struktur och uppföljning mot våra mål. Tillsammans med övriga på sektionen vill du bidra till att skapa en innovativ och tillåtande atmosfär där vi skapar stora värden genom noggrant arbete och mod att spänna bågen och våga misslyckas ibland.

I din ansökan får du gärna indikera om någon av gruppchefstjänsterna nedan är extra intressant.

- Gruppchef oxidation och sintring
Här ansvarar du för en grupp forskningsingenjörer som arbetar med framtidens fossilfria pelletsprocess och tillsammans med övriga på sektionen tar fram nästa generation av världens vassaste pelletsprodukter. Kompetensområdet i gruppen är brett och innefattar både experimentell verksamhet, materialanalyser, oxidationsmetallurgi, samt avancerade datormodeller över process- och produktförlopp.

- Gruppchef reduktion och nya produkter
Här ansvarar du för en grupp forskningsingenjörer som arbetar med LKAB:s väg mot högre förädlingsvärde och minskat avfall genom att utveckla innovativa extraktionsprocesser. Här hittar utöver framtidens pelletsprodukter även projekt som både breddar LKAB:s erbjudande och lyfter förädlingsvärdet till nya höjder. Kompetensområdet är brett och sträcker sig från experimentell verksamhet i stor och liten skala till materialanalys, reduktionsmetallurgi, mineralteknik och hydrometallurgi, samt modellutveckling och simulering.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som värdesätter att arbeta med coachande ledarskap, som tycker nära samarbete är nyckel till goda resultat och som vågar komma med nya idéer och tar initiativ. Eftersom vi ofta arbetar med projekt med långa tidsplaner behöver du vara uthållig och envis så att vi behåller riktningen och inte ger upp.

Vi tror att en huvudfaktor för att skapa gott samarbete är att ha en tydlig kommunikation med sin arbetsgrupp och till verksamheten, därför hoppas vi att du också värdesätter tydlig kommunikation.

För att vara aktuell för den här rollen behöver du ha akademisk utbildning inom teknik eller naturvetenskap, samt att du har erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbeten, gärna att du har varit delaktig i en hel projektcykel från planering till implementering.

Du ska ha ett intresse av att leda andra och gärna erfarenhet av att arbeta som chef eller annan ledande roll.

För alla tjänster inom LKAB behöver du ha körkort behörighet B samt godkänt slutbetyg från gymnasium.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad.
Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Vi hoppas att rollen som Gruppchef har lockat ditt intresse. Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 10 augusti 2020.

Frågor om tjänsten?
Kontakta sektionschef Johan Sandberg tel: 0920-381 80

Fackliga kontakter:
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-380 76
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-795 32
Ledarna Södra - Christer Olofsson, 0970-765 84

Vi söker initiativrika gruppchefer till Process- och Produktutveckling hos LKAB Luleå!

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

Dela detta jobb