teknikjobb.se

logga

Vi söker flexibel Konstruktör till det expansiva företaget Sigma Service AB

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2021-06-13

Ansök nu

Vi söker flexibel Konstruktör till det expansiva företaget Sigma Service AB

Vill du vara med och skapa design för framtiden i ett företag med spännande produkter, internationella affärer, flexibilitet och korta beslutsvägar?

Sigma Service AB är ett helägt dotterbolag till Sigma Engineering AB som är världsledande inom återvinning av alkaliska och sura etsvätskor vid tillverkning av mönsterkort. Systemen är patenterade och globalt erkända både för sin kvalitet och eftermarknad.

Med hjälp av AxÖ Consulting söker Sigma Service AB nu en konstruktör som vill vara med och driva bolaget mot ytterligare framgång.

Sigma Service erbjuder

Sigma Service erbjuder en internationell arbetsmiljö i en organisation med erfarna och engagerade kollegor och ledare som stöttar och utmanar dig i din yrkesroll. Här finner du innovativa projekt samt mångsidiga och utvecklande arbetsuppgifter i en världsledande kontext med spännande kunder. Som anställd hos Sigma Service erbjuds du:

  • Korta beslutsvägar och stor möjlighet att påverka.

  • Stort personligt ansvar och frihet i hur du utför dina uppgifter.

  • Frihet att utmana Sigma Services administrativa processer genom idéer som effektiviserar.

  • Att ständigt få arbeta med din egen kompetensutveckling.

  • Möjlighet att ta produktportföljen till nästa nivå.

Rollbeskrivning

Som konstruktör kommer du vara ansvarig för hela design- och konstruktionsprocessen av Sigma Services anläggningar. Konstruktionsmaterialen består huvudsakligen av plast (PP, PE, PVC) och syrafasta metaller såsom Titan. Då anläggningen möjliggör separation och extraktion av olika kemikalier, samt elektrolytisk kopparplätering, tillkommer även en hel del flödesstyrning och cirkulation av vätskor. Arbetsuppgifterna kräver därför även att termodynamiska beräkningar och mekanisk dimensionering av inköpta komponenter utförs utifrån ett process-, kostnads- och kvalitetssäkrat perspektiv. Arbetsuppgifter inom närliggande områden, såsom processtyrning, programmering, projektledning, samt elkonstruktion, kan även förekomma. Det ställer främst krav på ett intresse och nyfikenhet att lära sig och för rätt person är det en möjlighet att utvecklas och bredda sin kompetens.

Framgångsfaktorer

För att lyckas i rollen tror vi att du är högskole- eller civilingenjör med relevant inriktning, gärna med några års erfarenhet av konstruktionsarbete, exempelvis från processindustrin. Du är van CAD-programmerare och arbetar strukturerat och metodiskt för att utveckla produkten. Du ställer höga krav på dig själv och förväntar dig samma sak av din omgivning. Som person är du effektiv, tydlig och vågar ta beslut för att komma framåt, samtidigt som du är lyhörd och ödmjuk inför den samlade erfarenhet som finns att tillgå.

För tjänsten krävs att du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska. Du förväntas även resa i tjänsten i viss utsträckning till både leverantörer och kunder för att bättre förstå verksamheten och lyckas i uppdraget.

Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, flexibilitet att anta olika roller utefter behov, kundfokus och viljan att utvecklas tillsammans med företaget. I gengäld får du ett omväxlande och utvecklande arbete med hög grad av självbestämmande.

Meriterande för tjänsten men inget krav

  • Projektledarerfarenhet

  • Goda kunskaper i tyska i tal och skrift

Ansökan och information

Urval sker löpande, vid frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringsansvarig Linda Axäng, AxÖ Consulting, på telefonnummer 079-340 54 42 eller via mejl linda.axang@axoconsulting.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 13 juni 2021. Eller vet du någon som skulle passa ännu bättre? Tipsa dem gärna om tjänsten.

Om Sigma Service AB

Sigma Service AB är ett helägt dotterbolag till Sigma Engineering AB som är världsledande inom återvinning av alkaliska och sura etsvätskor vid tillverkning av mönsterkort. Vi utvecklar, säljer och underhåller system för vätskeextraktion med tillhörande kopparåtervinning vid mönsterkortstillverkning. Vi har mer än 40 års branscherfarenhet och över 100 installerade anläggningar ute hos kund. Dessa kunder finns på flera kontinenter och som marknadsledande inom branschen ser vi stor tillväxtpotential framöver. Huvudkontoret ligger på Gräsdalen i Karlstad där vi även har verkstad för utveckling, samt tillverkning av förbrukningsmaterial. Läs mer HÄR

Dela detta jobb

logga
Vi söker flexibel Konstruktör till det expansiva företaget Sigma Service AB

AxÖ Consulting