teknikjobb.se

Logga

Vi söker en projektledare till avdelning avloppsrening

Ansök nu

Vi söker en projektledare till avdelning avloppsrening

Stockholm Vatten och Avfall är en samhällsbyggare som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Varje dag, året runt förser vi 1,5 miljoner stockholmare med rent och gott kranvatten, renar avloppsvatten och ser till att avfallet tas om hand. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Stockholm Vatten och Avfall satsar stort på Stockholms framtida avloppsrening (SFA) och bygger nu ett av världens bästa och modernaste reningsverk med miljö och hållbarhet i fokus. En väl fungerande avloppsrening som kan möta framtidens krav är en förutsättning för stadens tillväxt. Med ny teknik tänker man långsiktigt och möjliggör utveckling av avloppsreningen även i framtiden, för stockholmarnas och Östersjöns bästa.

Då en av våra projektledare går vidare till nya utmaningar inom enheten kommer vi behöva  stärka upp med projektledare för utredningar för alla våra anläggningar inför kommande investeringar som ligger utanför SFA-projektet.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Som projektledare arbetar du med tekniska utredningar inför om- och nybyggnationer på våra anläggningar (avloppsreningsverk, lakvattenreningsverk, slamlager). Anläggningarna är komplexa med allt vad det innebär som exempelvis underjordsanläggningar, ombyggnationer under pågående drift, begränsat utrymme, gas- och kemikaliehantering samt automatiserad drift. I samråd med de interna beställarna planerar och strukturerar du projekten och driver dem framåt med hjälp av interna resurser och konsulter. Vi lägger stort fokus på hållbarhet- och arbetsmiljöfrågor, kvalitetsplaner, riskanalyser, anläggnings-dokumentation och välplanerade driftsättningar. Vi arbetar enligt vår gemensamma projektprocess som innehåller faserna initiera, utreda, planera, genomföra, överlämning och effektuppföljning. I din roll ansvarar du för att ta fram utredningsunderlag i den omfattning som krävs inför ett genomförande.

I dina arbetsuppgifter ingår även att genomföra mindre investeringsprojekt inom avdelningen, omvärldsbevaka samt att vara ett tekniskt stöd till avdelningens samtliga enheter.

Din profil

Som person gillar du komplexa projekt och du har ett stort tekniskt intresse. Du är bra på att planera och strukturera och du tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du är självgående, initiativtagande, kommunikativ och en relationsskapare. Du har en god förmåga att hantera beslutsprocessen - mot projekt, intressenter, styrgrupp och linjen på ett affärsmässigt sätt.

För att lyckas i rollen krävs att du har ett driv att leda och samverka med andra samt att du har en relevant ingenjörsutbildning och gärna flerårig erfarenhet inom avloppsreningsverk eller liknande processindustri. För denna tjänst gäller att du ska ha minst 1-3 års erfarenhet av projektledning. Du behöver ha grundläggande kunskaper i AUTOCAD och MS Project. Vi ser även ett behov av att förstärka kompetensen inom områdena maskin, bygg, brand, risk/CE, instrumentering samt VVS och söker därför dig som kan diskutera teknikfrågor samt inser att reningsprocessen har en överordnad funktion och att alla installationer ska uppfylla verksamhetens krav och förutsättningar.

Det är meriterande ifall du har kännedom om AMA, AB, ABT och ABK samt om du har arbetat med BIM och objektsorienterad information. Du har goda kunskaper i svenska, såväl muntligt som skriftligt och du skriver rapporter och underlag på ett strukturerat och lättbegripligt sätt samt kan kommunicera obehindrat med olika yrkesgrupper. Eftersom man i denna roll behöver förflytta sig mellan våra anläggningar är B-körkort är ett krav.

Mer om oss

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar. Läs mer om oss och träffa några av våra medarbetare.

Ansökan

Om du tycker att du känner igen dig i beskrivningen och att jobbet ser intressant ut så ser vi fram emot din ansökan, sök jobbet som projektledare senast den 30 augusti 2021. Vi hanterar endast ansökningar skrivna på svenska.

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef Karin Lindh, på telefon, 08-522 122 82. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du genom att ringa till vår kundtjänst 08-522 120 00.

Varmt välkommen!

 

 

Dela detta jobb

Logga
Vi söker en projektledare till avdelning avloppsrening

Stockholm vatten och avfall