teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Är du en tekniskt intresserad person som drivs av att arbeta med utveckling och att ha många kontaktytor? Trivs du bra i en roll där du får skifta mellan operativa och strategiska frågor? Då har du chansen att nyttja dessa styrkor i en roll där du får ansvara för ett produktområde i en global koncern. Vi söker en produktchef för produktområdet maskin till Weber – är du den vi söker?

Om Weber

Weber utvecklar och tillverkar hållbara produkter, system och lösningar för nybygge och renovering – alltid med kvalitet, kompetens och svenska förhållanden i fokus. Vi är en del av Saint-Gobain – med mer än 350 års erfarenhet av innovativa material och byggnadslösningar. www.se.weber

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna. www.saint-gobain.se

Om rollen

För Weber Saint Gobains räkning söker vi nu en produktchef för produktområdet Maskin. Inom Weber finns sex produktområden, där produktområdet Maskin innefattar allt från pumpbilar, torrbrukssilos och blandarpumpar till golvslipar, slangar, avvägningsinstrument, tillbehör och reservdelar.

Som produktchef ansvarar du för produktportföljen och säkerställer att den kontinuerligt uppdateras och utvecklas med nya erbjudanden för att möta våra kunders och marknadens behov. Du är talesperson för produktområdet internt och externt. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt och ha många kontaktytor, vilket innebär ett nära samarbete med exempelvis övriga produktchefer, maskinavdelningen, marknadskommunikationsavdelningen, säljorganisationen och kunder. Du ingår i marknadsutvecklingsavdelningens ledningsorganisation och du rapporterar till marknadsutvecklingschefen.

Som produktchef ansvarar du även för:

  • produktspecifikationer, dokumentation och instruktionsfilmer samt för informationen på Webers webbplats och andra plattformar

  • utformningen av produktsortiment och maskinsammansättningar, och driver utveckling av produktområdet tillsammans med maskinavdelningen och externa parter

  • investeringar och investeringsplanen för produktområdet

  • att produkter och system uppfyller myndigheters och marknadens krav avseende teknisk prestanda, arbetsmiljö, miljö och innehåll och kommunicerar kraven till berörda intressenter

  • bevakning av trender, konkurrenter och produktutveckling på nationell och internationell nivå för att strategiskt planera för framtida produktutvecklingsprojekt. Du bistår även reklamationsansvarig vid utredning och avslut av reklamationer.

  • lanseringsprocessen av nya produkter, system och andra kunderbjudanden. I detta ingår bland annat teknisk säljsupport, framtagande av marknadskommunikationsmaterial och utbildningsmaterial tillsammans med marknadskommunikationsavdelningen. Du kommer även att undervisa i Weberinstitutet samt ansvara för att produktinformera personal och kunder.

Placeringsort: Häggvik i Sollentuna med viss möjlighet till distansarbete. Planerade resor förekommer i tjänsten.

Din profil

Vi tror att du har relevant eftergymnasial utbildning, exempelvis maskiningenjör, eller flerårig erfarenhet av liknande arbete. Du har ett stort teknikintresse och erfarenhet av att arbeta med maskinutrustning både praktiskt och administrativt. Erfarenhet av projektledning är meriterande.

Du skriver och talar obehindrat på svenska och engelska. Du behöver ha stort kundfokus och känna dig bekväm med att hålla presentationer och utbildningar både internt och externt.

Dina personliga egenskaper
För att trivas i rollen och i sammanhanget ser vi gärna att du är relationsskapande och har lätt för att samarbeta. Du har inga problem att arbeta självständigt men tror samtidigt att utvecklingsprojekt drivs bäst i nära kommunikation och samverkan med andra, där du också i alla kontakter möter människor med respekt, förtroende och empati.

Samtidigt är du snabb i både tanke och handling och har förmågan att växla mellan strategiska och operativa frågor. Det märks genom att du är engagerad, innovativ och gärna tar initiativ till utveckling. Samtidigt säkerställer du på ett ansvarsfullt sätt att produkter och tjänster håller hög kvalitet och uppfyller aktuella krav.

Du gillar att omvärldsbevaka för att på bästa sätt kunna möta såväl marknadens som myndigheternas krav och behov på längre sikt. I både det strategiska och operativa är du öppen för nya idéer och vågar fatta beslut. Du ser också möjligheterna med den digitala utvecklingen och har idéer om hur den kan nyttjas inom dina ansvarsområden.

Information och ansökan

Ansökan görs via www.axoconsulting.se senast den 30 januari 2022, vi jobbar med löpande urval. Vi svarar gärna på frågor från dig. Ring eller mejla rekryteringskonsult Kajsa Rosén, kajsa.rosen@axoconsulting.se tfn: 072-398 02 67. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100 %

Ort

     Häggvik

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/296

Kontakt

 

Publicerat

     2022-01-03

Sista ansökningsdag

     2022-01-30

 

logga

Vi söker en Produktchef Maskin till Weber Saint-Gobain Sweden

Företag AxÖ Consulting
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-30

Ansök nu

Dela detta jobb