teknikjobb.se

Vi söker en Junior Data Scientist till Sergel

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2019-11-23

Ansök nu

Vi söker en Junior Data Scientist till Sergel

Vi söker dig som nyligen tagit examen och vill jobba i en roll där du blandar kommunikation med analytiskt arbete. En riktigt bra möjlighet för dig som vill få en förståelse för flera olika delar av en organisation och bygga en bred kompetens redan från start. Sergel är ett företag som verkligen vill satsa på dig och vara med i din långsiktiga utveckling. Du kommer till ett team med olika kulturer, mycket humor, hjärta och kompetens som gör att man längtar till nästa arbetsdag!

Om tjänsten

I denna roll kommer du tillhöra ett team som är uppdelat i olika städer - Stockholm, Helsingfors och Bangalore. Du jobbar från Sergels kontor på Hötorget men samarbetar tätt med de andra teamen och övriga organisationen. Detta är en roll där du får kombinera din sociala och kommunikativa sida med din kritiska och analytiska förmåga.

Arbetsuppgifter

Som Junior Data Scientist ansvarar du för kommunikation ut gentemot organisationens chefer och specialister gällande olika former av KPIer och statistik som de behöver för att driva utvecklingsarbete. Här får du agera expert och rådgiva i vilken typ av data de behöver och sedan ta fram datan, genomföra analyser och dra slutsatser. Därefter ansvarar du för att förklara och visualisera komplexa samband på ett pedagogiskt sätt. Utöver detta kommer du analysera input och strukturera upp information från filer som exempelvis kommer från olika myndigheter. På sikt kommer du även designa, utveckla och utvärdera prediktiva modeller.

Vi söker dig som

  • Har relevant akademisk utbildning inom exempelvis matematik, statistik eller liknande
  • Har god förståelse för datamängder och kunskaper om tillämpning av statistiska metoder
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har kunskaper i SQL, R, Python, Power BI, Qlik, Tableau och liknande system. Det är även meriterande om du har jobbat i en likande roll tidigare.

För att trivas i rollen ser vi att du är noggrann, strukturerad och har en analytisk förmåga. Du har även en god samarbetsförmåga och är kommunikativ!

Sök tjänsten redan idag genom att skicka in ditt CV och en motivering till varför du söker just denna roll hos Sergel!

ÖVRIG INFORMATION

  • Start: Enligt överenskommelse, dock senast januari 2020
  • Omfattning: Heltid, långsiktigt
  • Placering: Hötorget, Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sergels önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Sergel erbjuder kredithanteringstjänster och har kontor i flera länder och har drygt 360 anställda. Sergels fundament grundar sig på människor och deras unika förutsättningar som de kallar för ”det goda kundmötet”. Ett synsätt som gett Sergel förtroendet att hantera de största volymerna i branschen och således gjort dem till en marknadsledande aktör med starkt fokus på tillväxt.

Dela detta jobb

Vi söker en Junior Data Scientist till Sergel

Academic Work