teknikjobb.se

logga

VERKSAMHETSUTVECKLARE MARKS BOSTAD OCH TILLIKA VD MARKS FASTIGHETS AB

Företag Marks bostads AB
Ort
Utgår

2021-08-05

Ansök nu

VERKSAMHETSUTVECKLARE MARKS BOSTAD OCH TILLIKA VD MARKS FASTIGHETS AB

Marks Bostads AB och Marks Fastighets AB är kommunala bolag i Marks kommun och är systerbolag inom koncernbolaget Spinnerskan i Mark AB.

Bostadsbolaget har cirka 3 700 lägenheter till uthyrning för privatpersoner och till kommunal omsorg samt även cirka 200 mindre lokaler för uthyrning. Vi är ca 60 medarbetare och huvudkontoret finns på Boråsvägen 35 i Kinna. Bostadsbolagets vision är att skapa trygga och trivsamma bostäder för alla.

Fastighetsbolaget ska medverka till att tillhandahålla lokaler på affärsmässiga principer samt främja förutsättningar för tillväxt och ökad sysselsättning i Marks kommun. Bolaget äger två fastigheter varav en är kulturfastigheten Rydals Företagscenter och den andra är ett höglager på Assberg i Skene. Styrelsen ser en stor potential att utveckla bolaget och söker nu en VD på 30%. Fastighetsbolaget har inga anställda i företaget.

Din anställning är hos Marks Bostads AB och innehar på uppdrag av Marks Fastighets AB rollen som vd för MFAB.

Du är placerad på Marks Bostads kontor i Kinna, men har även en plats i Rydal. Du rapporterar till vd Marks Bostads AB, i uppdraget som vd till presidiet för fastighetsbolaget.

Beskrivning av dina arbetsuppgifter och syfte med rollerna
I rollen som utvecklingsorienterad verksamhetsutvecklare för bostadsbolaget har du ett övergripande ansvar för bolagets verksamhetsutveckling och förbättringsarbete, såväl strategiskt som operativt för effektivare förvaltning och större kundnytta. Du leder projektgrupper, kartlägger, samordnar och förbättrar rutiner samt arbetssätt, allt utifrån ett hållbarhetsperspektiv inom såväl ekologiska, ekonomiska som sociala frågor. Du ansvarar för digitalisering och IT-utveckling av bolagets processer, implementerar nya system och versioner samt agerar systemägare i samarbete med kommunens digitaliseringsenhet samt systemleverantörer.

I uppdraget som VD för fastighetsbolaget ansvarar du för förvaltning, skötsel och utveckling av bolagets fastigheter, i nuläget främst kulturfastigheten Rydals Företagscenter. Uppdraget gäller såväl uthyrning av lokaler, kund och leverantörskontakter, underhåll, bevakning av avtal samt sälj- och marknadsföring. Tillsammans med bolagets styrelse driver du verksamheten framåt med inriktning på hög kvalitet, servicekänsla och förtroende. Ditt uppdrag är att både skapa ett levande hus fullt med verksamhet och där uthyrningsgraden på sikt är 100 %, samt bevara det kulturella värdet med dess unika egenskaper. Tjänster inom fastighetsbolaget såsom löpande tillsyn och skötsel av fastigheterna, ekonomi och viss administration hyrs idag in från Marks kommun.

Dina kvalifikationer
Du är kreativ, tänker strategiskt och agerar operativt på ett engagerat sätt. Vi ser att du har goda kunskaper och gedigen erfarenhet inom fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling. Du är entreprenörsinriktad med sälj- och marknadsföringskunskaper. Du känner väl till Marks kommun och har ett omfattande kontaktnät med näringslivet i kommunen och i närområdet.

Vi ser att du har relevant högskoleutbildning. Det är särskilt meriterande med högskolekurser inom fastighetsekonomi samt byggnadsteknik eller motsvarande förvärvad kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har dokumenterad erfarenhet av verksamhetsutveckling och projektledarerfarenheter. Detta i huvudsak från samhällsbyggande och/eller fastighetsbolag. Vi förutsätter att du även har insikt i juridiska frågor inom fastighet, såsom inköp, upphandling och avtal.

Erfarenhet av att driva eget företag samt kunskap om den kommunala sektorn är meriterande.

Du har mycket god datavana och är van att arbeta i Officepaketet samt andra system som kan förekomma inom fastighetsbranschen. B- körkort erfordras. Du har mycket goda kunskaper i svenska, och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Ansökan
Vid slutligt urval kommer vi även lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Referenser från tidigare arbetsgivare kommer efterfrågas.

Vi har behov av att tillsätta tjänsten så snart som möjligt, men vi ser långsiktigt på din anställning hos oss. Uppge din ev. uppsägningstid i ansökan.

Bra att veta
Vi vill ta tillvara de kvaliteter som en blandad ålders- och könsfördelning samt kulturell mångfald tillför verksamheten. 

Vi tar endast emot ansökningar digitalt via platsannons till vårt rekryteringssystem, inte via e-post eller brev. Du kommer att få ett automatiskt svarsmail som bekräftelse på att vi tagit emot din ansökan.

Vi vill även informera dig att din ansökan blir en allmän handling när du skickar in den till oss. Det beror på att som kommunalägt bolag omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på ansökningshandlingar kan personen få ut dessa. 

Vi har valt annonserings- och marknadsföringsaktiviteter för denna rekrytering och därmed avsäger vi oss förfrågningar från andra aktörer.

Upplysningar om anställningen och rollen som verksamhetsutvecklare lämnas av Svante Dahlquist, vd MBAB, 0320 21 73 15.  Eftersom det är semesterperiod del av ansökningstiden kan du även skicka mejl till svante.dahlquist@mark.se om du har frågor innan du söker genom att skicka din ansökan.

Upplysningar om vad uppdraget hos MFAB innebär lämnas av Tommy Västerteg, t f vd/ordförande MFAB 070-561 56 31. 

Dela detta jobb

logga
VERKSAMHETSUTVECKLARE MARKS BOSTAD OCH TILLIKA VD MARKS FASTIGHETS AB

Marks bostads AB