teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB Mekaniska är Malmfältens största mekaniska verkstad inom stålkonstruktion och maskinbearbetning och vi är mitt i en stark tillväxtfas. Vi har maskiner, lokaler och kompetens att produktutveckla, konstruera och leverera allt från små komponenter till stora stålkonstruktioner. Via helhetslösningar hjälper vi kunder att öka effektiviteten och lönsamheten genom att exempelvis erbjuda underhålls- och serviceavtal. Vi finns på två arbetsställen i Kiruna med cirka 150 medarbetare och omsättning över 300 miljoner SEK med en tydlig ambition att fortsätta växa. Vi söker nu dig som vill leda malmfältens största och bredaste leverantör av underhåll. LKAB Mekaniska är ett helägt dotterbolag till statliga gruvbolaget LKAB. LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. LKAB Mekaniska ingår i affärsområdet Specialprodukter som är en intern produkt- och tjänsteleverantör till LKAB:s kärnverksamhet och en växande och betydande extern aktör som utvecklar och marknadsför industrimineraler, borrteknik och fullservicelösningar för gruv- och anläggningsindustrin. Affärsområdet har över 750 anställda i 12 länder och omsätter 4,5 miljarder kronor. Läs mer på: http://www.lkabmekaniska.se/ http://www.wassara.com/en/ http://www.lkabbergbetong.se/ http://www.lkabkimit.se/ http://lkabminerals.com/

Om tjänsten

Säkerhetsfrågan kommer först på LKAB.

Följt av lönsamhet och hållbarhet. Det är viktigt att dessa tre perspektiv känns naturliga och självklara för dig i ditt ledarskap.

Hjärtat i vd-uppdraget är annars tydligt. Dels att klokt förvalta och vidareutveckla ett lönsamt och kompetent bolag med fokus på verkstad och underhåll. Dels att vara en långsiktig partner till LKAB i utvalda underhållssegment, både operativt och strategiskt. Kundperspektivet är viktigt. Du rör dig gärna och vant i både egna verksamhetens och kundens operativa miljö regelbundet för att träffa avtal och lösa praktiska frågor. Vi ser inom en snar framtid en verksamhet spridd på minst tre orter med 180-200 medarbetare, omfattande maskinpark och en omsättning på +400 Mkr. LKAB

Mekaniska har verksamhet som omfattas både av Teknik- och Gruvavtalet och värderar våra goda relationer med lokala fackförbund. Din profil Du har ett affärsmässigt perspektiv med erfarenhet av att arbeta med att leverera och utveckla tjänster, helst inom verkstad/underhåll. Du är en god kommunikatör både internt och externt.

Storleken, uppdraget och tillväxtplanerna förutsätter att du har relevant erfarenhet av vd-befattningar eller motsvarande ansvarsnivå och känner trygghet att bygga och leda en större organisation. God erfarenhet av rekrytering och kompetensförsörjningsfrågor är meriterande.

Dina kvalifikationer

Tidigare erfarenhet av vd-tjänst alternativt motsvarande ansvarsnivå. Relevant teknisk examen och tillämpade kunskaper inom företagsekonomi och bolagsstyrning. God erfarenhet av löpande förändringsarbete och organisationsutveckling.

Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig. Precis som LKAB i övrigt eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

Vi har en flexibel syn på din boendeort så länge det inte utgör ett hinder för uppdraget. Vi erbjuder utöver konkurrenskraftiga villkor en möjlighet att påverka en pågående tillväxtresa uppbackad av en stark ägare som kommer bidra till att göra LKAB till ett bredare och starkare företag med fokus på hållbarhet. Omfattning: Tillsvidareanställning, heltid. Regelbundna resor kan förekomma i tjänsten, främst inom Malmfälten. Merparten av din arbetstid behöver förläggas i Kiruna där den största delen av verksamheten finns.

Övrig information

För mer information, kontakta gärna personalchef Jonas Jones, 0920–38199, nuvarande vd för LKAB Mekaniska, Jarl Uggla 076 786 4246 eller Peter Söderman, Director, Mining & Construction Products, 08-4293425.

Vakansen är aktuell så länge annonsen ligger ute. Intervjuer kommer att genomföras löpande till tjänsten är tillsatt.

VD LKAB Mekaniska AB

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-30

Ansök nu

Dela detta jobb