teknikjobb.se

VB Elnät söker Mättekniker / Mätvärdesoperatör – Nätmarknad

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-09

Ansök nu

VB Elnät söker Mättekniker / Mätvärdesoperatör – Nätmarknad

VB Energikoncernen är ett miljö- och arbetsmiljöcertifierat energiföretag med huvudkontor i Ludvika. Verksamheten med ca 65 anställda rymmer elförsäljning, fjärrvärme, eldistribution och drift av vattenkraftstationer. Företagets huvudägare är Vattenfall med Ludvika kommun och Fagersta kommun som delägare.

 

VB Energis dotterbolag VB Elnät äger, underhåller och upprätthåller driften av 270 kilometer regionledningar, 2 800 kilometer distributionsledningar, 918 nätstationer och 21 fördelningsstationer. Distributionen sker i Ludvika-, Smedjebackens- och Fagersta kommuner, förutom Smedjebackens tätort. I VB Elnäts ledningar transporteras årligen drygt 1TWh till industrier, företag, villor och lägenheter. Vi har drygt 26 000 lågspänningskunder och cirka 50 högspänningskunder. Gå gärna in på vår hemsida vbenergi.se för ytterligare information.

 

VB Elnät söker Mättekniker / Mätvärdesoperatör – Nätmarknad

 

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. Vi accelererar vår digitala transformation, testar och implementerar ny teknik som bidrar till en ökad leveranssäkerhet och leveranskvalitet för våra kunder. Vi erbjuder dig en roll som Mättekniker/Mätvärdesoperatör – Nätmarknad inom Västerbergslagens Elnät AB där du bidrar till en fossilfri framtid. Du ingår i Nätmarknadsavdelningen som består av 8 personer. Nätmarknad är en del av VB Elnät där vi ansvarar för handläggning av alla anslutningar till elnätet samt insamling av mätvärden för fakturaunderlag. Vi hanterar även prissättning, nätavtal, skadeståndsärenden och all typ av kundkommunikation. En annan viktig del i vårt arbete är olika typer av myndighetskontakter.

 

Du kommer att arbeta med:

• Beställa kontroller av mätpunkter och ansvara för stickprovsprocessen vilket säkerställer att mätarna och mätsystemen uppfyller kraven från myndigheter.

• Utföra och analysera el-kvalitetsmätningar

• Utreda förbrukningsfrågor mot kund

• Registrera mätarbyten och debiteringsunderlag genom systemavläsningar

• Viss felavhjälpning, vid behov genomförs detta i fält

• Medverka vid utveckling av mätprocesser i våra stödsystem

• Dataprogram för mätsystem.

 

Vi söker dig som har:

• Eftergymnasial utbildning med inriktning elkraft eller motsvarande erfarenhet

• Minst 1-3 års arbetslivserfarenhet från något av följande områden: Elkraftteknik (elnätsidan, apparater komponenter – avhjälpa fel och underhålla elanläggningar), Elinstallation, Mätteknik (Mätsystem – debiteringsmätning och fältarbete)

• Talar och skriver svenska och engelska obehindrat

• Körkort B

• God datorvana

• Förmågan att vara noggrann och strukturerad, kundfokuserad och samarbetar väl tillsammans med andra.

 

Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet inom debiteringsmätning (insamlings, avräkningssystem och fältarbete).

 

Vi erbjuder

En spännande och variationsrik roll som Mättekniker/Mätvärdesoperatör inom VB Energikoncernen där du får möjlighet att vara med och forma framtidens smarta energisamhälle. Vi erbjuder en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill.

 

Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

 

Placeringsort Ludvika i Dalarnas län, Sverige

Anställningsform Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag är den 9 augusti 2020. OBS. du söker tjänsten via https://karriar.vbenergi.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Har du frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Magdalena Gustafsson, Chef Nätmarknad, 0240-876 00, magdalena.gustafsson@vbelnat.se, eller Mikael Boström, Mätansvarig, 0240-876 00, mikael.bostrom@vbelnat.se. Fackliga representanter är Per Nagy Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström SI och Pertti Palonto SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.

 

Tjänsten kan vara säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

 

Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionshinder och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester.

 

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen, för mer information gå in på www.vbenergi.se

Dela detta jobb

VB Elnät söker Mättekniker / Mätvärdesoperatör – Nätmarknad

Vattenfall AB