teknikjobb.se

VB Elnät söker Kundansvarig Elkraftsingenjör – Nätmarknad

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-09-22

Ansök nu

VB Elnät söker Kundansvarig Elkraftsingenjör – Nätmarknad

Varmt välkommen med din ansökan via karriar.vbenergi.se!

VB Energikoncernen är ett miljö- och arbetsmiljöcertifierat energiföretag med huvudkontor i Ludvika. Verksamheten med ca 65 anställda rymmer elförsäljning, fjärrvärme, eldistribution och drift av vattenkraftstationer. Företagets huvudägare är Vattenfall med Ludvika kommun och Fagersta kommun som delägare. VB Energis dotterbolag VB Elnät äger, underhåller och upprätthåller driften av 270 kilometer regionledningar, 2 800 kilometer distributionsledningar, 918 nätstationer och 21 fördelningsstationer. Distributionen sker i Ludvika-, Smedjebackens- och Fagersta kommuner, förutom Smedjebackens tätort. I VB Elnäts ledningar transporteras årligen drygt 1TWh till industrier, företag, villor och lägenheter. Vi har drygt 26 000 lågspänningskunder och cirka 50 högspänningskunder. Gå gärna in på vår hemsida vbenergi.se för ytterligare information.

VB Elnät söker Kundansvarig Elkraftsingenjör – Nätmarknad

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. Vi accelererar vår digitala transformation, testar och implementerar ny teknik som bidrar till en ökad leveranssäkerhet och leveranskvalitet för våra kunder. Vi erbjuder dig en roll som Kundansvarig Elkraftsingenjör – Nätmarknad inom Västerbergslagens Elnät AB där du bidrar till en fossilfri framtid. Du ingår i Nätmarknadsavdelningen som består av 7 personer. Nätmarknad är en del av VB Elnät där vi ansvarar för handläggning av alla anslutningar till elnätet samt insamling av mätvärden för fakturaunderlag. Vi hanterar även prissättning, nätavtal, skadeståndsärenden och all typ av kundkommunikation. En annan viktig del i vårt arbete är olika typer av myndighetskontakter.

Du kommer att arbeta med:

• Utveckla och upprätthålla affärsmässiga relationer med både nya och befintliga elnätskunder.

• Offerera och driva processen vid såväl nya etableringar som utökning hos befintliga uttags- och inmatningskunder.

• Genomföra omvärldsbevakning inom ramen för nätmarknad.

• Driva och delta i projekt som utvecklar VB Elnäts affärsmässiga relationer till sina privat- och företagskunder. Exempelvis elhandlarcentrisk modell och utformning av nättariffer.

• Mycket variation, med stora möjligheter att forma rollen efter egen utveckling.

Vi söker dig som har:

• Eftergymnasial utbildning med inriktning elkraft

• Minst 3 – 5 års arbetslivserfarenhet, företrädesvis inom elbranschen

• Talar och skriver svenska och engelska obehindrat

• Körkort B

• Förmågan att vara driven, lösningsorinterad, kundfokuserad och samarbetar väl tillsammans med andra.

Det är meriterande om du har:

• Tidigare arbetslivserfarenhet från kundnära funktioner

• Erfarenhet av elnätsverksamhet

Vi erbjuder

En spännande och variationsrik roll som Elkraftsingenjör inom VB Energikoncernen där du får möjlighet att vara med och forma framtidens smarta energisamhälle. Vi erbjuder en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Placeringsort: Ludvika i Dalarnas län, Sverige

Anställningsform: Tillsvidareanställning  

Sista ansökningsdag: är den 22 september 2019. Varmt välkommen med din ansökan via karriar.vbenergi.se!

Har du frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Magdalena Gustafsson, Chef Nätmarknad, 0240-876 00 magdalena.gustafsson@vbelnat.se

Fackliga representanter är Lars Wahlsten Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström SI och Pertti Palonto SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.

Tjänsten kan vara säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionshinder och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen, för mer information gå in på www.vbenergi.se

Dela detta jobb

VB Elnät söker Kundansvarig Elkraftsingenjör – Nätmarknad

Vattenfall AB