teknikjobb.se

Logo

Vattenverksamhetshandläggare

Ort
Utgår

2021-09-26

Ansök nu

Vattenverksamhetshandläggare

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden.

Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur.

På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 200 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat ett arbete för att bli HBTQ-certifierade. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

Enheten för vattenverksamhet och fiske består av 11 medarbetare som arbetar med frågor kopplade till vattenverksamhet och fiske. Vattenverksamhet omfattar byggande och grävande i vatten såsom broar, pirar och muddringar, reglering av vatten med dammar för vattenkraftens behov och uttag av vatten för dricksvatten m.m. från grund- och ytvatten. Länsstyrelsen ska kontrollera att de som utför/bedriver vattenverksamhet följer de regelverk som finns och även arbeta för en förbättring av vattenmiljön och att miljömål kopplad till vattenmiljö och vattenkvalitet uppnås. Det senare består bland annat av miljöanpassningar av vattenkraften och restaurering av vattendrag efter flottningen.

Arbetsuppgifter

Som vattenverksamhetshandläggare kommer du att arbeta med uppgifter som innebär mycket kontakter och samverkan med andra myndigheter, företag och privatpersoner. Du kommer att bedriva tillsyn genom att hantera inkomna ärenden men också på eget initiativ utifrån den plan som vi tar fram tillsammans inom enheten. Ärendehandläggning av både enklare och mer komplex karaktär är en naturlig del av tjänsten.

De arbetsområden som en vattenverksamhetshandläggare arbetar med i Gävleborg omfattar främst tillsyn av vattenverksamhet och dammsäkerhet samt arbetsuppgifter kopplade till vattenskyddsområden. Stort fokus ligger i nuläget på revideringar och fastställande av vattenskyddsområden, tillståndsprövningar av havsbaserad vindkraft, miljöprövning av vattenkraften, dammsäkerhetstillsyn och att utveckla tillsynen för anläggningar såsom flottningsdammar och vägtrummor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 3-årig naturvetenskaplig eller teknisk utbildning vid högskola/universitet med inriktning mot miljö, vattenbyggnad, hydrologi, geohydrologi, biologi, miljövetenskap med akvatisk/limnisk inriktning eller annan bedömd likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet.

Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet. Eftersom tjänsten innebär många kontakter med personer både inom och utanför myndigheten är det viktigt att du har förmågan att kunna bemöta olika människor och har lätt för att skapa goda relationer. Du behöver kunna ta initiativ, arbeta mot mål och fokusera på resultat. Genom ett gott omdöme kan du se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet.

Erfarenhet av att driva projekt inom miljöområdet samt vana vid samverkan är meriterande. En naturvetenskaplig förståelse för vatten och/eller byggande i vatten är en förutsättning.

Goda kunskaper i svenska språket och förmåga att kunna kommunicera i både tal och skrift är en förutsättning. Kunskaper i miljöbalken och erfarenhet från arbete med miljötillsyn på myndighet är meriterande. Du har god kunskap i de vanligaste Officeprogrammen och kan arbeta med GIS-applikationer.

Tjänsten kräver B-körkort. 

Intervjuer sker löpande, dröj inte med din ansökan.Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan beslut om anställning fattas. För denna tjänst krävs svenskt medborgarskap.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras. 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 6661-2021
Senaste ansökningsdag: 2021-09-26

Ansökan

För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information

Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Dela detta jobb

Logo
Vattenverksamhetshandläggare

Länsstyrelsen Gävleborg