teknikjobb.se

Vattenfall söker MTO/Human Factors-Specialist i Solna eller Uppsala

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-30

Ansök nu

Vattenfall söker MTO/Human Factors-Specialist i Solna eller Uppsala

Vattenfall söker just nu en specialist inom Människa-Teknik-Organisation/Human Factors till avdelning Säkerhet och Miljö med placering i Stockholm eller Uppsala.

 

Vi erbjuder dig ett utvecklande och självständigt arbete med stort ansvar för egen planering. Inom avdelning Säkerhet och Miljö finns idag sexton MTO-specialister samt specialistkompetenser inom Radiologisk Säkerhet och Miljö vilket ger goda möjligheter till kollegialt samarbete och stöttning.

 

Som specialist inom MTO (Människa-Teknik-Organisation) på Vattenfall verkar du tillsammans med dina kollegor för att skapa förutsättningar för ett säkert och effektivt arbete inom Vattenfalls olika verksamheter. Vi levererar stöd gällande samspelet mellan människa, teknik och organisation till olika uppdragsgivare inom Vattenfallkoncernen, exempelvis Ringhals, Forsmark, Svensk Kärnbränslehantering (SKB), stabsfunktioner och vattenkraft. Främsta uppdragsgivaren till denna tjänst är Forsmark.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra analyser, kravidentifiering och utvärderingar med ett MTO-perspektiv vid utveckling av anläggningar för att säkerställa att önskade effekter uppnås. Exempelvis kan arbetet innebära medverkan i projekt där operatörsgränssnittet i kontrollrum för kärnkraftverk påverkas och ditt arbete är att säkerställa att operatörerna får en tillfredsställande digital och fysisk arbetsmiljö.

 

I enighet med intresse, kunskap och organisationens behov finns även möjliga arbetsuppgifter inom områdena händelseutredningar, säkerhetskultur, organisations- och processutveckling, erfarenhetsåterföring samt att utbilda Vattenfallkoncernens medarbetare i MTO-relaterade ämnen.

 

Dina kvalifikationersom MTO-specialist

Du har yrkeserfarenhet inom MTO-området och en akademisk utbildning inom relevant område för Human Factors/MTO, exempelvis Master/Magister inom psykologi eller kognitionsvetenskap alternativt civilingenjör/ingenjör med inriktning teknisk design, ergonomi eller liknande. Meriterande är specifik Human Factors/MTO-utbildning, som till exempel interaktionsdesign, arbetsuppgiftsanalys, riskanalys, utredningsmetodik, systemutvärdering, verifiering och validering. Vidare är även utbildning inom intervjuteknik meriterande då det är ett av våra viktigaste arbetsverktyg. Meriterande är dessutom erfarenhet från kärnkraftsbranschen eller annan verksamhet med höga säkerhetskrav.

 

Vi söker dig som är van vid att hantera komplexa frågor och kan ta dig an komplicerade problem. Du har lätt för att fokusera på rätt saker, på så sätt tar du ansvar för dina uppgifter och driver dina uppdrag vidare för att uppnå resultat. Som MTO-specialist förväntas du ha god samarbetsförmåga och lätt för att skapa relationer och förtroende. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska och skriver rapporter som är tydliga, strukturerade och välformulerade.

 

En stor del av arbetsuppgifterna i denna tjänst är förlagda på Forsmark, även övriga resor och övernattningar förekommer.

 

Mångfald

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

 

Några frågor?

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Helen Alm, 070 – 207 01 24. För information om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Sofie Jansson på sofie.jansson@vattenfall.com

 

Fackliga representanter nås via vår växel 08-739 50 00

Adam Rush, Akademikerna

Jens Morell, Unionen

Ingemar Eriksson, SEKO

Åke Wallin, Ledarna

 

Välkommen med CV och personligt brev via länken nedan senast den 18:e november 2019.

Berätta gärna i det personliga brevet varför den här tjänsten är intressant för dig!

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Om oss

(BU) Fuel, Engineering & Projects (FE&P) är en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.   

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Dela detta jobb

Vattenfall söker MTO/Human Factors-Specialist i Solna eller Uppsala

Vattenfall AB