teknikjobb.se

logga

VA-utredare till VA-avdelningen

Ort
Utgår

2021-11-05

Ansök nu

VA-utredare till VA-avdelningen

Norrtälje Vatten och Avfall levererar dagligen tjänster och produkter inom vatten, avlopp, avfall och återvinning. Vi skapar även förutsättningar för att lokalsamhället ska kunna växa och utvecklas på ett hållbart och miljövänligt sätt. Vi finns till för våra kunder och medarbetarna är vår viktigaste resurs.

Om tjänsten

Till enheten Planering & utveckling söker vi nu en vikarierande VA-utredare med möjlighet till förlängning. Med din kompetens säkerställer du att kommunens tillväxt sker med hänsyn till människors hälsa och miljö samt med de bästa tekniska lösningarna för en långsiktigt hållbar VA-försörjning där VA-kollektivets resurser används på ett ansvarsfullt sätt. 

Arbetsbeskrivning

I rollen som VA-utredare kommer huvudfokus att vara VA-planering. Du kommer till största del att arbeta i tidiga skeden och som VA-avdelningens representant i kommunens detaljplanering. Du kommer att vara ansvarig för att bevaka och kravställa de behov som finns för VA-anläggningen. Även andra arbetsuppgifter så som hantering av bygglov, kapacitetsutredningar, förstudier, dagvattenutredningar och annan planering och utredning kan komma ingå i rollen.

Samarbetet med kommunens avdelningar är en viktig del av rollen, framförallt Planavdelningen i arbete med detaljplaner och annat arbete i tidiga skeden. Du kommer i rollen även att samarbeta med VA-avdelningens många funktioner. Utveckling av samarbete och processer inom enheten Planering & utveckling, mellan enheterna och i samarbete med kommunen är en viktig del av arbetet.

I rollen ingår kontakter med såväl invånare, kunder, konsulter, entreprenörer och kollegor där kommunikationen kan beröra såväl tekniska, ekonomiska och juridiska aspekter. Rollen är bred och innehåller arbete i långa projekt kombinerat med arbetsuppgifter med korta tidsplaner.

Kvalifikationer

I rollen behöver du uppskatta samarbete och ha en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du är van att hålla flera komplexa processer igång samtidigt. Du är initiativtagande, analytisk samt lösnings- och resultatorienterad. Din förmåga att kommunicera i tal och skrift är central i din roll. I rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. 

Erfarenhet av arbete med frågor rörande kommunalt VA och VA-systemens uppbyggnad och funktion är ett önskemål. Även tidigare arbete inom VA-projektering, dagvatten eller VA-juridik är önskvärt. Meriterande är erfarenhet av arbete med VA-frågor i tidiga skeden, såsom detaljplaner och översiktsplaner. Vi ser positivt på kompetens inom VA-projektering.

Som VA-utredare har du intresse av att driva och delta i utvecklingsarbete. Du har en högskoleutbildning inom väg/miljö och vatten, samhällsbyggnad eller motsvarande utbildning med relevant inriktning.

Om arbetsplatsen

Norrtälje Vatten och Avfalls VA-avdelning (vatten- och avlopp) ansvarar för drift, underhåll och nybyggnad av kommunala VA-ledningar, vattenverk, avloppsreningsverk och pumpstationer. VA-avdelningen står inför stora utmaningar inom vatten och avloppssektorn och planerar flertal utbyggnadsprojekt av VA-anläggningarna. Inom avdelningen arbetar nära 90 engagerade medarbetare.

Anställningsform

Heltid, vikariat med möjlighet till förlängning.

Tillträde 

Snarast eller enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-10-05

Sista ansökningsdag:

2021-11-05

Typ:

Tekniskt arbete

Tjänst:

Övriga ingenjörer och tekniker

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Tf enhetschef Planering & utveckling

Jessica Eisenring, jessica.eisenring@nvaa.se, 0176-747 07

Sveriges ingenjörer

Svante Dagarsson, svante.dagarsson@nvaa.se, 0176 - 713 82

Dela detta jobb

logga
VA-utredare till VA-avdelningen

Norrtälje kommun