teknikjobb.se

Logga

VA-ingenjör, vikariat

Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

VA-ingenjör, vikariat

Stockholmsregionen är i dagsläget en av Europas snabbast växande regioner. Stockholm Vatten och Avfalls anslutningsenhet svarar bland annat för planering och projektering av va-serviser och vattenmätarplatser i samband med om- eller nybyggnad av fastigheter. I takt med att staden växer ökar också mängden anslutningar och där med kraven på vår enhets leverans. Vi erbjuder en spännande och utvecklande miljö med erfarna och kunniga kollegor där vi tillsammans arbetar för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Som VA-ingenjör hos oss är du ingången för VA-anslutningen för fastigheter. Du kommer att själv driva eller delta i byggprojekt vid ny- eller ombyggnad av fastigheter. Du svarar för planering och projektering av ny- och ombyggnad av va-serviser samt vattenmätarplatser och installationer. Du ansvarar också för att ta fram underlag för fastställande av brukningsavgifter samt för beräkning av anläggningsavgifter. Du kommer bland annat att jobba med:

 • Planering och projektering av ny- och ombyggnad av va-serviser och vattenmätarplatser i både mindre och större komplexa projekt.

 • Beräkna och sammanställa de uppgifter som utgör underlag för Stockholm Vatten och Avfalls debiteringar avseende anläggningsavgifter och brukningstaxa.

 • Granskning av handlingar och byggritningar.

 • Vara sakkunnig vid frågor av va- och vattenmätarteknisk karaktär.

 • Ge anvisningar och svara på frågor från kunder, konsulter och byggherrar.

 • Upprätta skriftliga beställningar.

 • Upprätta remissvar angående servis- och vattenmätar-frågor.

 • Delta aktivt i enhetens/bolagets förbättringsarbete för att utveckla arbetssätt och metoder i en strävan att ständigt förbättra och optimera verksamheten.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Din profil

Vi söker dig som har universitet/högskoleexamen med teknisk inriktning eller kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren finner likvärdig. Då detta är ett rörligt arbete krävs B-körkort.

Det är även meriterande om du har:

 • Yrkeserfarenhet från arbete med vatten- och avloppsledningsnät

 • Erfarenhet och kunskap av att läsa och tolka ritningsunderlag

 • Kunskaper i lagen om allmänna vattentjänster.

Som person söker vi dig som är självgående, initiativtagande och har förmåga att själv prioritera ditt arbete då arbetet innebär mycket frihet under eget ansvar. Vidare vill vi att du är serviceinriktat, kommunikativ och bra på att skapa goda relationer då arbetet innebär många olika typer av kontakter. Rollen kräver också att du är ordningsam och noggrann och känner ett naturligt ansvar för kvaliteten i din leverans.

Mer om tjänsten

Tjänsten är ett föräldravikariat på ett år med start i slutet på september. Det finns möjligheter till förlängning.

Ansökan

Låter det intressant? Skicka då in din ansökan senast den 15 augusti 2021.

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef Jenny Tyrefors, på tfn 08-522 138 83. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du genom att ringa oss på 08-522 120 00.

 

Dela detta jobb

Logga
VA-ingenjör, vikariat

Stockholm vatten och avfall