teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

VA-ingenjör till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2022-08-28

Ansök nu

VA-ingenjör till VA SYD

Har du lätt för att skapa goda kontakter och samtidigt vill använda din tekniska expertis? Då ska du läsa vidare om vår tjänst som VA-ingenjör på Ledningsnätsavdelningen! Det är ett jobb med varierande arbetsuppgifter och stort eget ansvar, samtidigt som det alltid finns något att lära.

Din kommande roll

Som VA-ingenjör arbetar du mycket utåtriktat, exempelvis med att:

 • Självständigt handlägga installationsärenden, genom granskning av ritningsunderlag och besiktning av VA-installationer.

 • Ge anvisningar och råd till allt från större byggentreprenörer som privatpersoner, genom mycket kundkontakter och arbetsplatsbesök

 • Beställa och följa upp mindre entreprenadarbeten från våra interna entreprenörer

 • Beräkna anläggningsavgifter och ta fram av fakturaunderlag

 • I den här tjänsten kommer du även att driva projekt kring olika frågor med anknytning till VA-juridik och VA-taxor

Vi erbjuder

Här på VA SYD får du arbeta självständigt och med omväxlande arbetsuppgifter, tillsammans med kollegor med hög kompetens och erfarenhet som är måna om att hjälpa varandra. Du kommer till en arbetsplats med stolthet över våra mål och samhällsviktiga uppdrag. Du ges mycket eget ansvar och möjligheten att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Du erbjuds bland annat flextid, friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.

Enheten Kartservice & VA-anslutning består av 20 personer som arbetar med kundkontakter, anslutningsärenden, inmätning av VA-ledningar och anordningar, kartframställning och ritningsarkiv. Ledningsnätsavdelningen förvaltar och bygger ut vatten- och avloppsledningsnätet i Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö. Vi planerar och genomför underhålls-, förnyelse- och förbättringsåtgärder på det befintliga ledningsnätet, men vi bygger också klimat- och kretsloppsanpassade, framtidssäkrade VA-system och dagvattenlösningar i nya områden allteftersom städerna växer och förtätas. 

Vem är du?

Vi söker dig som gillar kundkontakter och är lyhörd med god förmåga till samarbete och att skapa positiva relationer gentemot våra kunder. Du är flexibel i ditt förhållningssätt och har förmågan att anpassa dig till olika typer av situationer på ett självständigt sätt. Givetvis värdesätter du att arbeta noggrant med en lösningsorienterad inställning och du har en god förmåga att se förbättringar och ta initiativ till dessa. Du har självklart viljan att stå bakom VA SYDs miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial teknisk utbildning, med inriktning mot exempelvis VA-teknik eller byggteknik

 • Lång arbetslivserfarenhet inom området kan bedömas som likvärdigt med utbildningskravet

 • VA-teknisk erfarenhet

 • Meriterande är om du har arbetserfarenhet inom byggprocess och dess olika delar

 • Meriterande är om du har kunskap/erfarenhet inom VA-juridik

 • Förmågan att kunna uttrycka sig väl i svenska (både i tal och skrift)

 • B-körkort

Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång dygnet runt året om, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas 10 mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat. 

Dela detta jobb

VA-ingenjör till VA SYD

VA SYD