teknikjobb.se

Arbetsbeskrivning

Göteborg befinner sig i ett expansivt läge och för att möta framtidens utmaningar så behöver vi utöka vår styrka på Anslutningsenheten med en VA-ingenjör. Enheten arbetar med frågor som rör VA-anslutningar. Här erbjuds du ett arbete som präglas av ett gott samarbetsklimat där vi stöttar varandra och nyttjar varandras styrkor och drivkrafter.

På anslutningsenheten hanteras ärenden som har med stadens framtida utveckling att göra. Vi som jobbar på enheten är experter inom alla olika typer av anslutningsfrågor och taxefrågor som berör både juridik och teknik. Vi tillämpar dagligen VA-taxan och lagen om allmänna vattentjänster.

I rollen som VA-ingenjör ansvarar du för att ta fram underlag för nybyggnadskartor med lämplig anslutningspunkt, samt framtagning av prisuppgifter och hantering av VA-delen i bygglovsprocessen. Tillsammans med övriga VA-ingenjör kommer du att besvara anslutningsfrågor från allmänheten i telefon. Det dagliga arbetet varvas av administrativa arbetsuppgifter, problemlösning, kontakt med fastighetsägare och andra förvaltningar inom staden, samt periodvis även inspektion av de verkliga markförhållandena som vi hanterar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller KY-ingenjör gärna med inslag av VA-teknik i utbildningen. Om du har en utbildning som är riktad mot juridik och administration som exempelvis paralegal kan även det vara en lämplig bakgrund. Vi ser att du har 2 år arbetslivserfarenhet inom ett yrke som innefattar administrativa arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete, som exempelvis VVS-inspektör, VA-projektör, arbetsledare inom anläggningssektorn, eller arbete inom juridik. Koncernspråket förutsätter även att du kan göra dig förstådd på svenska i både tal och skrift. Tjänsten kräver B-körkort.

Som VA-ingenjör behöver du vara noggrann och strukturerad då tjänsten innebär många moment och parallella processer. Du ska ha god kommunikativ förmåga då det dagliga arbetet präglas av kundinformation där juridiska och tekniska begrepp ska förklaras för kunderna på ett pedagogiskt sätt. I rollen som VA-ingenjör är man spindeln i nätet när nya kunder ska anslutas till det kommunala Va-nätet, vilket gör att du också behöver vara självgående och kvalitetsmedveten.

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna.

Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär. Välkommen!

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Kretslopp och vatten

Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lättare för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är "Vi gör det lätt att leva hållbart" och vårt jobb är viktigt på riktigt.
Idag växer Göteborg som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till den växande staden genom att bland annat bygga och underhålla staden under marken där vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv på minst 100 år framåt i tiden. Vi arbetar även med att se till att det avfall som staden genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Exempel på detta är vårt arbete med hanteringen av skyfall och dagvatten men även arbetet med att påverka göteborgarens medvetenhet och beteende kring avfall.
Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag - både när vi planerar och utför arbetet. Under våren 2020 har vi flyttat in i nybyggda lokaler vid Alelyckans vattenverk. Här kommer vi vidareutveckla staden för framtiden och våra samarbeten med andra aktörer under många år framöver.
Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/kretsloppochvatten<http://www.goteborg.se/kretsloppochvatten> och följ oss på Facebook eller Linkedin.

VA-ingenjör

Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-01

Ansök nu

Dela detta jobb