teknikjobb.se

UX Designer

Ort
Kategorier
Utgår

2018-12-21

Ansök nu

UX Designer

På Länsförsäkringar älskar vi design! Vi är ett stort designteam och väldigt stolta över vårt prisbelönta digitala kundmöte. Vi hjälper varandra och vill bli bättre! Vi söker nu fler UX designers som kan hjälpa oss att utveckla marknadens bästa tjänster inom bank och försäkring.  

Om jobbet 

Som UX designer på Länsförsäkringar hamnar du i gott sällskap. Vi är ett team på ca 20 UX/AD som alla brinner för att göra kundmötet bättre. Vi arbetar designdrivet på riktigt. Vi användartestar allt och jobbar med design som ett strategiskt verktyg och är noga med detaljer. Vi delar också gärna med oss av våra kunskaper till varandra. Hos oss får du chansen att utvecklas tillsammans med kompetenta konsulter och anställda.  

Länsförsäkringar är ett kundägt bolag och kundfokus är verkligen en del av vårt DNA. Designteamet ansvarar för att kunden alltid möts av enkla och effektiva gränssnitt som förenklar kundens vardag. Som UX designer skapar du flöden och lösningar för att lösa specifika problem. Du kommer behöva lyfta blicken och tillsammans med andra kompetenser som tjänstedesigners, affärsutvecklare och tekniska utvecklare utmana den väg vi går. Hos oss är design med tidigt i processer, vilket ger oss stora möjligheter att påverka och ge designarbetet den plats det förtjänar.  

Typiska arbetsuppgifter (varierar beroende på vem du är) 

 • Leda och genomföra UX-arbete i viktiga projekt 
 • Vara med och planera upp UX-insatser tillsammans med UX-ansvarig 
 • Driva strategiska UX-frågor proaktivt 
 • Vara bollplank för övriga UX-designers  
 • Bidra till att säkerställa att nya tjänster lever upp till våra höga förväntningar och standards 
 • Delta i vidareutvecklingen av vårt kanaloberoende designramverk 
 • Vidareutveckla samarbetet med våra affärsenheter och stötta dem där det behövs 
 • Kunna gå in och genomföra UX-arbete ner i minsta detalj när det krävs 

Utbildning och erfarenhet 

Vi tror att du känner igen dig i många av punkterna här nedan, men även att du kan bidra med andra perspektiv och kunskaper. 

 • Du har hunnit jobba några år med UX och design  
 • Du brinner för användarperspektivet, och ser användarcentrering som något självklart 
 • Du är van vid, kanske rentav en stjärna, på de verktyg som gäller för UX-designers idag som Sketch och prototypverktyg (tex InVision, Framer och Flinto) 
 • Du är bra på att lyssna och ta emot feedback 
 • Du vet och gillar att UX-arbete är ett lagarbete  

Om oss 

Kund- och kanalstöd är en affärsenhet inom Länsförsäkringar AB som ansvarar för att skapa bästa möjliga förutsättningar i kundens olika möten med oss. Här får du kollegor som brinner för kunddriven utveckling. Du kommer att tillhöra avdelningen Digitala kundmöten som ansvarar för utveckling av Länsförsäkringars externa digitala kanaler. 

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag! 

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Kontaktperson

Magnus Rimbark 

Chef

0709-704 729

Linnéa Niklasson 

Kontaktombud FTF

08-588 413 81

Anna Sandqvist 

Kontaktombud SACO

08-588 416 50

Fabian Segelström 

UX-ansvarig

08-588 414 53

Dela detta jobb

UX Designer

Länsförsäkringar AB