teknikjobb.se

Logo

Utvecklingssamordnare inom långsiktig stadsutveckling och mobilitet

Företag Malmö stad
Ort
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Utvecklingssamordnare inom långsiktig stadsutveckling och mobilitet

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad. 

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m. 

Arbetsuppgifter

Vi söker en generalist i stadsutvecklingsfrågor som kan processleda interna och externa strategier och utredningar kring ett brett fält av frågor, framförallt sådana som rör hållbart resande och framtidens mobilitet. 

I din roll leder du framtagande av nya styrande dokument för förvaltningen eller staden eller reviderar befintliga styrdokument såsom trafik- och mobilitetsplan för Malmö. Du leder eller deltar i utredningar om en framtida Öresundsmetro, smarta städer, cyklismens utveckling, laddinfrastruktur, godstrafikfrågor med mera. 

Även om tjänsten har ett visst fokus på långsiktigt arbete inom trafikområdet kommer det också förekomma andra arbetsuppgifter. Vi förväntar oss att du kan ta dig an större utredningsuppdrag inom förvaltningens ansvarsområden som rör markanvändning och transporter. I dessa uppdrag förväntas du, med hjälp av andra kunniga kollegor, kunna hantera 
alla de aspekter som förvaltningen tar hänsyn till, såsom naturvård, rekreation, biologisk mångfald och dylikt. 

Du kommer också att delta det pågående arbetet med att utveckla Fastighets- och gatukontorets långsiktiga strategiska 
arbete. 

Tjänsten är placerad på strategienheten på Fastighets- och gatukontorets inriktningsavdelning. Vi arbetar med långsiktig planering och omsätter utmaningar och politiska mål till strategisk riktning. 

Strategienheten ansvarar bland annat för framtagande och levandehållande av förvaltningens styrande dokument, såsom trafik- och mobilitetsplan, plan för Malmös gröna och blå miljöer med flera. 

Vi bistår förvaltningsledning, politik och verksamhet med beslutsunderlag, till exempel i form av större utredningar. Vi som jobbar på strategienheten och inriktningsavdelningen är specialister på att vara generalister och arbetar med helheten framför ögonen. Vi har också spetskompetens i frågor inom det breda fältet stadsutveckling.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en akademisk utbildning. Du kan vara samhällsplanerare, stadsplanerare, kulturgeograf eller ha en annan akademisk bakgrund som i kombination med relevant erfarenhet matchar arbetsuppgifterna. 

Du har flera års erfarenhet av att arbeta med stadsplanering med lång tidshorisont. Du har speciell förståelse för och kunskap om mobilitet samt hållbart resande kopplat till stadsutvecklingsfrågor i stort. 

Mycket av framgången i rollen bygger på att du är en fena på samverkan, en god relationsbyggare och kommunikatör och 
att du har lätt för att etablera och underhålla nätverk både inom och utom förvaltningen.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse

Antal platser: 2

Ansökan

Ansök senast: 2019-05-26

Referensnummer: 037-1941

Kontaktpersoner

 • Sara Forslund
 • Enhetschef
 • 0709-342194
 • Kristoffer Åkerstedt
 • HR-konsult
 • 040-34 64 35

Fackliga företrädare

 • Torbjörn Håkansson
 • SACO
 • 0733-23 66 07
 • Jessica Grundén
 • Vision
 • 0709-34 21 65

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Dela detta jobb

Logo
Utvecklingssamordnare inom långsiktig stadsutveckling och mobilitet

Malmö stad