teknikjobb.se

Utvecklingsledare till Staben

Ort
Utgår

2020-10-21

Ansök nu

Utvecklingsledare till Staben

Om arbetsplatsen

Staben leds av biträdande förvaltningschef, och ansvarar för förvaltningsgemensam service, ledning och stöd, sektorsövergripande utvecklingsarbete samt förvaltningens processarbete. Staben har uppdraget att stödja förvaltningsledningen, förvaltningsdirektören och nämnden i dess uppdrag. Staben är organiserad i tre avdelningar intern service, service till förvaltningsledning och nämnd samt sektorsövergripande utvecklingsfrågor.

Den här tjänsten har sin placering i den avdelning inom staben som arbetar med sektorsövergripande utvecklingsarbete. Inom den avdelningen finns enheten för digitalisering, enheten för forskning och utveckling (FoU) samt övriga funktioner som arbetar med förvaltningsövergripande frågor och utveckling.

Arbetsbeskrivning

För att kunna möta framtidens utmaningar behöver vi som förvaltning organisera oss och använda våra resurser på ett sätt som ger störst nytta för våra kommuninvånare. En ny organisationsstruktur har under våren tagits fram och kommer att verkställas den 1 november i år. I den nya organisationen behöver vi nu rekrytera utvecklingsledare.

Som utvecklingsledare på Staben kommer du att:

  • Planera och leda utvecklings- och utredningsprocesser, internt och externt.
  • Ta fram statistik, göra analyser och sammanställningar.
  • Skriva fram handlingar, rapporter samt andra underlag.
  • Planera och bereda ärenden till nämnderna.
  • Beställa verksamhet och insatser.
  • Följa upp verksamhet och avtal enligt förvaltningens kvalitetsmodell.
  • Bidra till metodutveckling och professionell utveckling inom avdelningen.
  • Omvärldsbevaka i relation till ansvarsområden och utvecklings- och utredningsuppdrag.
  • Utföra övrigt förekommande arbetsuppgifter fördelade av enhetschef och avdelningschef.
  • Samverka i olika sakfrågor internt och externt.  

Kvalifikationer

Vi söker dig med kandidatexamen inom beteendevetenskap, samhällsvetenskap, statsvetenskap, ingenjör eller motsvarande. Du har också en påbyggnadsutbildning inom kvalitetsteknik, verksamhetsanalys, förändringsledning/processledning eller motsvarande. Du har tidigare arbetat med kvalitet, utveckling och/eller projektledning inom offentlig verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal verksamhet.

Du ska kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntlig på svenska, då tjänsten innebär samverkan och framtagande av skriftliga underlag. 

Som person har du förmågan att se helheten och det större perspektivet för verksamheten. Du är välmedveten om kvalitet, noggrann och kan analysera och bryta ner olika frågor. Samtidigt tänker du strategiskt och har en långsiktig planering i ditt arbete. Du kan tänka nytt och se nya möjligheter och angreppssätt i verksamheten, och kan förmedla detta till andra. Då tjänsten innebär samverkan behöver du vara socialt aktiv och trygg i yrkesmässiga sammanhang och ha förmågan att skapa kontakter. Du trivs i förändring och kan lätt anpassa dig efter ändrade förutsättningar. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5745

Dela detta jobb

Utvecklingsledare till Staben

Linköpings kommun