teknikjobb.se

Riksgälden arbetar för att statens finanser hanteras säkert och effektivt samt att det finansiella systemet är stabilt. Vi har många samhällsviktiga uppdrag, till exempel att förvalta statsskulden och hantera banker i kris. I uppdraget ingår även att ansvara för att säkra finansiering av kärnavfall. Läs mer på www.riksgalden.se


Utvecklingsinriktad analytiker


Vill du ha en spännande och utmanande roll för att skydda framtida skattebetalare?

Vi erbjuder dig
Du ska utveckla Riksgäldens analys och hantering av risker kopplade till de projekt som ingår i kärnavfallsprogrammet. Du kartlägger vilka metoder för riskanalys som används på andra områden och i andra länder och bedömer vilka som kan vara relevanta för våra frågor. Du arbetar aktivt för att implementera metoderna i våra beräkningar och i våra granskningar av underlag från kärnkraftsindustrin. Du bygger nätverk och samverkar med akademi, konsulter och andra myndigheter både i Sverige och internationellt inom ditt ansvarsområde.

Riksgäldens övergripande uppdrag är säkerställa att kärnkraftsindustrin avsätter tillräckliga resurser för finansieringen av avveckling av anläggningar och slutförvaring av kärnavfall. Syftet med detta är skydda framtida skattebetalare från att behöva träda in.

Uppdraget ligger på enheten Kärnavfallsfinansiering inom Avdelning Garantier och finansiering. Du ingår i ett team på sju kollegor med bakgrund inom finans, ekonomisk analys och revision och du rapporterar till enhetschefen. På Riksgälden är vi ca 200 medarbetare som sitter i centrala Stockholm.

Din profil
Du är utvecklingsorienterad, tar initiativ och kan driva frågor självständigt. Du har mycket god analytisk förmåga och du bidrar till lösningar på komplexa problem. I interaktion med andra är du både lyhörd och har integritet. Arbetet ställer dessutom höga krav på din förmåga att kommunicera och att skapa och utveckla professionella relationer. Du är utåtriktad och uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Rollen förutsätter att du har stort intresse av samhällsekonomi och samhällsfrågor i bredare mening.

Du ska ha:

  • flerårig högskole- eller universitetsutbildning, förmodligen inom ekonomi eller från en teknisk högskola
  • några års erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete med kvantitativa inslag
  • vana att självständigt skriva analyserande texter

Det är meriterade om du har:

  • har arbetat med kostnadskalkylering och riskanalys – gärna kopplat till stora infrastrukturprojekt,
  • har kunskaper inom stokastisk osäkerhetsanalys

Vi kommer att lägga stor vikt vid pålitlighet och lämplighet till tjänsten samt dina personliga egenskaper.

Kontakt
Om du har frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, som hjälper oss med denna rekrytering, på tel. 070-99 55 888. Det går också bra att kontakta Peter Stoltz, chef för Kärnavfallsfinansieringsenheten, på tel. 08-613 52 33.

Om Riksgälden
Riksgälden arbetar för att statens finanser hanteras säkert och effektivt samt att det finansiella systemet är stabilt. Vi har många samhällsviktiga uppdrag, till exempel att förvalta statsskulden och hantera banker i kris.

Som anställd vid Riksgälden kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. Svenskt medborgarskap är ett villkor där anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 17 november.
Tester kan ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Vi tar emot din ansökan via Riksgäldens hemsida HÄR

 

 

 

Utvecklingsinriktad analytiker till Riksgälden

Företag Chefspoolen
Ort
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Dela detta jobb