teknikjobb.se

Om LKAB

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Som utvecklingsingenjör inom dammsäkerhet i LKAB är du en nyckelperson inom ditt område. Du ingår i en grupp med andra utvecklingsingenjörer inom området och tillhör staben för Miljö och Säkerhet inom affärsområde järnmalm.

I arbetet ingår att vara sakkunnig inom dammsäkerhet. Du bidrar med dammteknisk kunskap till hela företaget och är med och utvecklar dammsäkerhetsarbetet. Du är ett aktivt stöd till anläggningsägare och driftorganisation och du deltar vid tillståndskontroller och inspektioner. En viktig del av arbetet är också att medverka och driva projekt. Det kan innebära att ta fram, beställa och granska tekniska utredningar och rapporter inför anläggnings- och tillståndsprojekt.

Beroende av erfarenhet kan du också inneha rollen som dammtekniskt sakkunnig för någon eller några av våra anläggningar. Du har också ett ansvar att arbeta i branschen och omvärldsbevaka inom området för att hålla företaget uppdaterat om det senaste på marknaden inom området.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom området. Du har erfarenhet av arbete med dammsäkerhet, gärna från gruvbranschen. Som person är du noggrann och analytisk. Det är viktigt att du har en förmåga att se helheter och sätta dig in i frågor ur flera perspektiv eftersom dammsäkerhetsfrågorna tangerar såväl deponeringsteknik som vattenhantering och miljö.

Vi tror att du trivs med att jobba självständigt men i nära relation till olika yrkesgrupper. Vi tror också att du har lätt att uttrycka dig i såväl tal som skrift och du behärskar engelska väl. Det ingår en hel del branscharbete och omvärldsbevakning i rollen så därför är det en fördel om du gillar att resa.

Verksamhetsområdet är Kiruna, Svappavaara och Malmberget och det är också någon av dessa orter som är stationeringsort.

Befattningarna är underställda stabschef Miljö och Säkerhet Linda Bjurholt.

Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Du är välkommen att skicka in din ansökan, komplett med personligt brev och CV/meritförteckning, senast 2020-08-31.

För ytterligare information, kontakta gärna Stabschef Linda Bjurholt 0980-71237.

Fackliga kontakter:
Kiruna/Svappavaara
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara - Björn Åström, 0980-72903
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Malmberget
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Christer Olofsson, 0970- 765 84

Utvecklingsingenjörer inom dammsäkerhet

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-08-31

Ansök nu

Dela detta jobb