teknikjobb.se

Utvecklingsingenjör – Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-25

Ansök nu

Utvecklingsingenjör – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!
 
Till Vattenfall Vattenkraft söker vi nu en initiativtagande Utvecklingsingenjör med flexibel placering vid någon av våra etableringar i Jokkmokk, Luleå, Sundsvall, Sollefteå, Umeå, Storuman eller Älvkarleby. Kom och utvecklas tillsammans med oss!

Din roll som Utvecklingsingenjör
Som Utvecklingsingenjör kommer du, inom funktionen mätvärdesinsamling och analys, att arbeta med:
• Stöd, support och förvaltning
• Analys och ständiga förbättringar
• Utveckling
av arbetssätt, standarder & applikationer (primärt OSIsoft PI). Du kommer att arbeta som expertstöd till våra produktionsgrupper & produktionscentraler, men även mot andra delar i verksamheten.
 
I denna position kommer du vara en viktig spelare i förändringen mot ett mer prediktivt underhåll, detta med hjälp av AI, sensorer och analys av data för att effektivisera vår verksamhet ytterligare.
 
Du kommer ingå i en geografiskt utspridd grupp med fokus på att stödja & supporta produktionsenheten tillsammans med ytterligare fem utvecklingsingenjörer (produktion). tre systemingenjörer och två optimeringsingenjörer.
 
Dina kvalifikationer som Utvecklingsingenjör
Vi söker dig som har en universitetsexamen med relevant inriktning, eller andra erfarenheter som vi bedömer likvärdiga. Har du erfarenhet av arbete med prediktivt underhåll med hjälp av IT-system, OSIsoft PI och/eller vattenkraftproduktion är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av programmering generellt och i synnerhet Javascript och Angular JS.
 
Som Utvecklingsingenjör är du kreativ och du hittar nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du är självgående och har en vilja att stödja andra och bidra med din specialistkunskap inom arbetsområdet. Du är lyhörd och tydlig i din kommunikation och har ett bra bemötande mot andra människor. Vidare förutsätter tjänsten B-körkort samt att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
 
Placeringsort för tjänsten är flexibel. Aktuella orter är: Jokkmokk, Luleå, Sundsvall, Sollefteå, Umeå, Storuman eller Älvkarleby.
 
För mer information om arbetet kontakta rekryterande chef Benny Stenström tfn 070-571 98 05.
Om du har frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Yasmina Björnström tfn 073-056 19 37
 
Fackliga representanter är Carl Johansson Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!
 
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Dela detta jobb

Utvecklingsingenjör – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB