teknikjobb.se

Utvecklingsingenjör – Vattenfall Värme

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-09-19

Ansök nu

Utvecklingsingenjör – Vattenfall Värme

Vill du följa med oss på resan mot en fossilfri framtid? På Vattenfall har vi beslutat oss för att göra ett fossilfritt liv möjligt inom en generation. Nu söker Vattenfall Värme en ny talang som vill vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och driva utveckling och digitalisering framåt.

Det här är vi, dina nya kollegor
Vattenfall Värme är en europeisk leverantör av el, värme och kyla med verksamheter som hjälper våra kunder att styra om mot ett fossilfritt liv. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och privatpersoner i fyra länder med vårt huvudkontor i Solna.
  
I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Värme Sverige är den fjärde största fjärrvärmeleverantören i Sverige och levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Vi erbjuder också energilösningar till fastighetskunder som solpaneler och värmepumpar. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en viktig roll i det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.
  
Om rollen
Enheten Operation Engineering på Vattenfall Värme Sverige har som uppgift att stötta värmeproduktionsanläggningar med teknisk kompetens, utredningar, underlag till investeringsprojekt och digitaliseringsfrågor. Vi söker nu en driven utvecklingsingenjör för att arbeta i gränslandet mellan energi och digitalisering.
  
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som utvecklingsingenjör
• Leda och genomföra digitaliseringsprojekt kopplade mot Vattenfalls fjärrvärmeverksamhet
• Definiera, utveckla och presentera nyckeltal inom värmeområdet
• Stötta i olika utvecklingsprojekt
• Utreda och hitta synergier mellan olika anläggningar som kan användas till förbättrande åtgärder
• Jobba i en internationell agil miljö, där engelska är företagsspråket
  
Din profil
Du har civilingenjörsexamen med inriktning mot energi eller motsvarande samt minst ca 3-5 års erfarenhet av arbete inom energibranschen. Eftersom tjänsten innefattar mycket arbete inom digitaliseringsfrågor förutsätts du ha god datorvana och viss kunskap inom programmering och databashantering. Erfarenhet av Azure-applikationer är också meriterande. Utöver god förståelse för fjärrvärme är det meriterande med kunskaper i ekonomi, tex. kostnadskalkylering samt kunskap inom beräkningsprogram för optimering och simulering. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.
 
Du har förmågan att arbeta med komplexa frågeställningar och är van att arbeta utifrån ett systemperspektiv såväl som ur ett ekonomiskt perspektiv. Du är van att jobba agilt i en sammansatt grupp för att nå uppsatta mål. Du är noggrann samtidigt som du har förmågan att inte fastna i detaljer utan kunna särskilja det som har avgörande påverkan. Du är noggrann och värdesätter ordning och reda och är också bra på att samarbeta samt skapa och underhålla relationer.  

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle.  

Placering: Uppsala, Nyköping, Jordbro eller Solna
  
Nyfiken? Så här får du veta mer!
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Fredrik Olsson, telefon 0706-754282. Fackliga representanter är Kalle Almqvist (Akademikerna), Kjell Karlsson (Ledarna), Göran H Johansson (SEKO) och Patrik Nenzén (Unionen). Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.  

Varmt välkommen med din ansökan! Skicka med ett CV och ett personligt brev, sista ansökningsdatum är 19 september.  

Obs! Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.  

Att arbeta inom Vattenfall Värme innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
  #LI-SK1 

Dela detta jobb

Utvecklingsingenjör – Vattenfall Värme

Vattenfall AB