teknikjobb.se

Utvecklingsingenjör till Ringhals, med uppdrag inom HVAC

Ansök nu

Utvecklingsingenjör till Ringhals, med uppdrag inom HVAC

Ringhals söker nu medarbetare till gruppen NTKC som är en del av Teknikavdelningen

Teknikavdelningen på Ringhals har i uppgift att vidmakthålla och utveckla Ringhals fyra reaktorer. Verksamheten gör skillnad och innebär att förstå och utveckla anläggningarna, ta fram strategier och investeringsplaner för anläggningarna i olika tidsperspektiv, förvalta och utveckla säkerhetsredovisningen och annan anläggningsdokumentation, lösa tekniska frågeställningar, ansvara för arkivet och erfarenhetsåterföring samt genomföra konstruktion vid underhålls- och ändringsarbeten. Teknikavdelningen har många gränssnitt såväl internt som externt och verkar integrerat med flera delar av företaget. Avdelningen har cirka 250 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter som Utvecklingsingenjör

Vi erbjuder en tjänst där du antingen leder och/eller deltar i projekteringsarbetet i våra uppdrag inom HVAC (Värme, ventilation och luftkonditionering). Våra uppdrag varierar mycket i både storlek och komplexitet. Det gör arbetsuppgifterna utvecklande och intressanta. Du får representera NTKC (gruppen för bygg och klimatteknik inom teknikavdelningen på Ringhals) som driver byggfrågor i större multidisciplinära projekt.

Du kommer att vara delaktig i uppdragen från idé till idrifttagande av projekterad anläggning. Arbetet innebär även att stötta drift- och underhållsavdelningarna i det förvaltande skedet, samt bistå med kompetens i

tekniska frågeställningar, skadeutredningar och felförebyggande åtgärder. Exempel på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är analysarbete, konstruktionsarbete, kvalitetskontroll och provdrift. 

Som Utvecklingsingenjör behöver du följande kvalifikationer

Vi söker dig som är civilingenjör/högskoleingenjör eller motsvarande med inriktning HVAC, (eller liknande tekniska installationer). Du har några års erfarenhet som uppdragsledande konstruktör eller motsvarande.

Som person är du kommunikativ och tydlig, ditt sätt att arbeta främjar samarbete mot tydliga, gemensamma mål. Du är lösningsorienterad och flexibel. Du bör ha ett strukturerat arbetssätt, ordningssinne och god helhetssyn. Arbetet ställer krav på att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för denna tjänst.

Placeringsort är Ringhals i Varbergs kommun.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Rocky Kristensen på telefon 0340-66 71 90 (semester v 29-31). För information om rekryteringsprocessen kontaktar du ansvarig rekryterare Sofie Arneson på telefon 0724524582 (semester v 28-31).

Fackliga representanter

Ola Jönsson – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via denna sida eller vattenfall.se/jobb senast 18 augusti

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall erbjuder dig

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vår organisation

Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. De fyra kärnkraftreaktorerna står för en femtedel av Sveriges elproduktion. Det motsvarar elbehovet under ett år för sex städer av Göteborgs storlek. Vi har 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 300 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Enheten Bygg, Mek och Infrastruktur (NTM) är den enhet på Ringhalsgruppen som utgör teknikkompetens inom bygg, mek, infrastruktur, fysiskt skydd, brand och klimatteknik. Enheten består av drygt 60 medarbetare och cirka 40 konsulter.

Gruppen NTKC ansvarar för bygg och klimatteknik inom projektverksamheten på Ringhals och utför konstruktion med tillhörande beräkningar. Vi är i dag 10 medarbetare och cirka 20 konsulter.

Dela detta jobb

Utvecklingsingenjör till Ringhals, med uppdrag inom HVAC

Vattenfall AB