teknikjobb.se

Utvecklingsingenjör - Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Utvecklingsingenjör - Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.

I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta

I Forsmark har SKB ett slutförvar för kortlivat radioaktivt avfall, SFR. Hit skickas driftavfall från kärnkraftverken. SFR tar även emot en del avfall från industri, forskning och sjukvård. Avfallet förvaras i bergrum cirka 50 meter ner i urberget. SKB planerar att inom en nära framtid bygga ut anläggningen till mer än dubbla storleken för att kunna uppfylla uppdraget att även ta emot rivningsavfall från det svenska kärnkraftsprogrammet.

Inom avdelning Anläggningsutveckling ansvarar vi för att utveckla och förvalta anläggningskonfiguration och säkerhetskoncept för SKB:s anläggningar. Vi arbetar med både befintlig och nya slutförvarsanläggningar, inklusive kravbild för säkerhet efter förslutning. Avdelning Anläggningsutveckling identifierar utvecklingsbehov och beställer utvecklingsprojekt och uppdrag både från andra delar av SKB:s organisation och från externa leverantörer.

Vi står inför stora utmaningar där din kompetens blir en viktig pusselbit. Som beställare har du en nyckelroll inom organisationen och ett helhetsansvar för anläggningarnas långsiktiga utveckling.

Vad du kommer att göra

• Agera som intressent och beställare av utvecklingsprojekt inom anläggningen SFR

• Definiera och initiera behov av anläggningsutveckling samt fastställa kravbilden för utvecklingsprojekten

• Beställa projekt och uppdrag samt följa upp genomförda aktiviteter för att säkerställa att kravbilden uppfylls

• Genomföra utredningar, förstudier och analyser

• Författa och granska tekniska rapporter

Vi söker dig som har

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen, gärna civilingenjör eller motsvarande. Du har erfarenhet från en roll i en beställarorganisation. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom det kärntekniska området.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Arbetet kräver en hög grad av säkerhetstänkande och en hög kvalitetsmedvetenhet. Frågeställningarna är relativt komplexa vilket ställer krav på din förmåga att vara uthållig och att analysera, planera och strukturera ditt arbete. För att uppnå resultat i rollen som utvecklingsingenjör krävs ett proaktivt förhållningssätt samt förmågan att se sakers långsiktiga betydelse. Du behöver vara självständig i att lösa nya uppgifter samtidigt som du är lyhörd, smidig och kan arbeta effektivt i grupp.

Varför välja oss?

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information

Rekryterande chef: Mattias Elfwing,

Rekryterare: Åsa Lindwall, 070-304 33 66

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. 

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, senast den 26 maj 2019. Urval sker löpande, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Utvecklingsingenjör - Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB