teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utvecklingsingenjör Strukturell Integritet

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Utvecklingsingenjör Strukturell Integritet

Utvecklingsingenjör Strukturell Integritet med inriktning Återkommande Kontroll
Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
 
Om jobbet
Till vår grupp Material och Strukturintegritet söker vi nu ännu en medarbetare inom området återkommande kontroll. Är Du intresserad av att prova ett utvecklande strategiskt arbete med nära koppling till den operativa verksamheten kan detta vara en tjänst för Dig.

Enheten för Strukturell Integritet och bränsleservice ansvarar för den myndighetsstyrda provningen samt har det fulla underhållsansvaret för primärsystemet och dess komponenter inkl. bränsleservice.

Vid enheten finns tre grupper, varav gruppen Material och Strukturintegritet är en. Den är Ringhals kompetenscentra i frågor som rör bland annat material- och degraderingsfrågor samt återkommande kontroll.

Gruppen genomför analyser och tar fram underlag som är nödvändiga för provningsverksamheten, såsom kontrollprogram, skadetålighetsanalyser, defektbeskrivningar, skadeutredningar och åldringsanalyser. Vidare är gruppen ansvarig för strategiska åldringsfrågor för primärsystemskomponenter t.ex. reaktortankar och ånggeneratorer.

Till följd av nya föreskrifter från strålsäkerhetsmyndigheten har gruppen nu behov av ytterligare resurser inom området Återkommande kontroll.
 
Gruppen består idag av 13 medarbetare och 4 konsulter.
 
Dina arbetsuppgifter
Som Utvecklingsingenjör Strukturell Integritet med inriktning Återkommande kontroll är du en nyckelspelare i processen för framtagning, förvaltning och utveckling av kontrollprogram enligt Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter. Kontrollprogrammen ligger till grund för den oförstörande provningen som enheten har i uppgift att utföra.
 
I arbetsuppgifterna ingår bl.a.

– Att arbeta med framtagning av kontrollgrupper och kontrollprogram för komponenter inom ett angivet ansvarsområde

– Delta i utveckling av metodik för framtagning av kontrollgruppsindelning och kontrollprogram kopplat till de nya föreskrifterna inom mek, bygg och lyft.

– Att utveckla, optimera samt förvalta kontrollprogram med hjälp av information från t.ex. åldringsanalyser, skadetålighetsanalyser samt externa och interna erfarenheter

– Att tolka föreskrifter och krav som styr arbetet
 
Som kontrollprogramshandläggare har man även en viktig roll i att stötta utförandeorganisationen inför och under provning, samt i att omhänderta och sammanställa resultat efter provning.

Rollen kan utöver ovanstående till viss del anpassas efter personlig bakgrund och kompetens.

Din profil
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med teknisk inriktning inom maskin, bygg eller motsvarande erfarenhet och kompetens.

Som person är du initiativtagande, noggrann och metodisk. Du är bra på både att samarbeta och att arbeta självständigt, men är inte rädd för att ställa frågor. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer. Rollen kräver att du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift, samt har god kunskap i engelska då vi hämtar mycket information från internationella dokument.

Det är meriterande om du har kunskap om Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter och/eller oförstörande provningsteknik (OFP).
 
Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter. Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals
 
Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Andreas Karlsson / t.f. chef Annica Wegeland 0730-361351
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com
 
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00
.
Placeringsort: Ringhals
 Välkommen med din ansökan senast den 17 augusti
 
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Varberg

Dela detta jobb

Utvecklingsingenjör Strukturell Integritet

Vattenfall AB